Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

TSC poražen u Nemačkoj.

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole poraženi su na gostovanju Frajburgu 5:0 u četvrtom kolu Lige Evrope. Nakon novog poraza, srpski predstavnik je zakucan za dno tabele sa samo jednim bodom, Frajburg je drugi sa devet koliko ima i prvoplasirani Vest Hem, dok je Olimpijakos treći sa četiri boda. Jasno je da TSC više nema nikakvu šansu da se nađe u nokaut fazi Lige Evrope, za šta je potrebno biti prvi ili drugi u grupi.

Pročitajte još

Od prvog minuta je nemački tim imao inicijativu i stvarao šanse. TSC nije uspevao ništa da uradi u napadu, a retko kada su gosti uopšte dolazili do poseda lopte na protivničkoj polovini. Frajburg je igrao strpljivo, bez zaletanja, i takav pristup se isplatio.

U 24. minutu bundesligaš je slomio otpor TSC-a preko Merlina Rohla koji je zatresao mrežu. Mogao je Frajburg i da uveća prednost već u prvom poluvremenu, ali je u pojedinim situacijama domaćima nedostajalo koncentracije u završnici. Podatak koji dovoljno potvrđuje dominaciju nemačke ekipe jeste da TSC nije uputio nijedan šut u prvom delu.

U nastavku, odbrana srpskog kluba se potpuno raspala. Za Frajburg su golove redom postizali Maksimilijan Egeštajn u 56. minutu, Noa Vishaupt u 69, Džunior Adamu u 80, i Ritsu Doan u drugom minutu sudijske nadoknade za ubedljivih 5:0

TSC do kraja grupne faze očekuje meč kod kuće protiv Vest Hema, i gostovanje Olimpijakosu u poslednjem kolu 14. decembra u meču koji bi mogao da bude ključan za srpski klub kada je u pitanju borba za treće mesto u grupi. Ono donosi nastavak takmičenja u Ligi konferencija.

Frajburg – TSC 5:0 (Rohl 24, Egeštajn 56, Vishaupt 70, Adamu 79, Doan 90+2)

Stadion: Europa Park, Sudija: Rohit Sagi

Frajburg: Atubolu, Ginter, Lenhart (od 78. minuta Kubler), Gulde, Sildilija, Egeštajn, Hofler, Vishaupt (od 70. minuta Kakengo), Rohl (od 57. minuta Gregorič), Grifo (od 78. minuta Adamu), Holer (od 70. minuta Doan)

TSC: Ilić, Petrović, Antonić (od 72. minuta Cvetković), Stojić, Đorđević, Đakovac (od 66. minuta Radin), Vulić, Kuveljić (od 46. minuta Ćirković), Vlaukin (od 46. minuta Ćalušić), Jovanović (od 67. minuta Pantović), Milovanović

Frajburg - TSC 5:0 (Rohl 24, Egeštajn 56, Vishaupt 70, Adamu 79, Doan 90+2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar