Lionel Mesi
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Argentinski fudbaler Lionel Mesi od subote je i formalno postao igrač američkog kluba.

Mesi je otišao u Inter Majami za unosan ugovor posle dve sezone provedene u Pari Sen Žermenu i skoro dve decenije u Barseloni.

PROČITAJTE JOŠ

Inter Majami je prvaku sveta sa Mundijala u Kataru tek treći profesionalni klub u karijeri, a sedmostruki osvajač Zlatne lopte je na Floridu sleteo u utorak.

Od tada se čekalo da bude predstavljen i u subotu uveče je taj transfer konačno završen onako kako su se svi nadali.

Zadužio je broj deset u novom klubu, a očekuje se da pred svima bude uživo predstavljen u nedelju.

Osim toga, trebalo bi da debituje 21. jula u meču protiv meksičkog Kruz Azula na DRV PNK stadionu, trenutnom i privremenom domu fudbalera Intera.

Klub je u međuvremenu već predstavio Tatu Martina kao trenera. Leo je u novi klub stigao kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Parižanima.

Za razliku od nekih drugih velikih zvezda, nije se odlučio za to da ode u Saudijsku Arabiju, tragom Kristijana Ronalda i Karima Benzeme između ostalih, već na američki kontinent i u MLS ligu.

Tamo bi za dve i po godine trebalo da dobije oko 150 miliona dolara, što će reći da će godišnje imati uz bonuse između 50 i 60 miliona dolara.

Imaće i druge pogodnosti poput udela u prodaji nekih velikih kompanija poput Epla ili Adidas i Fanatiksa, zbog čega je mogao da odbije ponudu Saudijaca, koja je prema pisanju medija iznosila čak 440 miliona dolara.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar