EPA-EFE/Marta Perez

Španski štoper je i zvanično završio karijeru, ali ne baš slavno

Utakmica između Osasune i Barselone bila je poslednja u kojoj je španski veteran bio u protokolu, iako nije ulazio u igru.

Njegov tim je ostvario veoma važnu i jednu od najteže izvojevanih pobeda u poslednjih nekoliko meseci rezultatom 2:1.

Katalonski klub imao je rezultatski zaostatak, a da stvar bude još gora, najbolji napadač ekipe Robert Levandovski zaradio je crveni karton u prvom poluvremenu. Bio je to prvi crveni karton poljskog napadača posle čak devet godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Barselona je uspela da izjednači rezultat, ali radost gostiju je kratko trajala, jer je glavni sudija Hesus Hiil Mazano opravdano poništio gol.

Ekipa trenera Ćavija Ernandeza momentalno se vratila u meč, čim je počelo drugo poluvreme. Izjednačujući gol je postigao Pedri koji je dočekao loptu na odbitak posle intervencije odbrane. Majstorski gol za pobedu postigao je Brazilac Rafinja koji je ušao u igru u drugom poluvremenu. Iskoristio je dobro dodavanje Frenkija de Jonga i uspeo glavom da lobuje protivničkog golmana, i tako postavio konačnih 1:2 za veliku pobedu Barselone i pet bodova prednosti na čelu tabele u odnosu na Real Madrid.

Međutim, Pike nije dočekao kraj utakmice na klupi budući da je i on zaradio crveni karton. Nakon isteka prvih 45 minuta, Pike je prišao glavnom sudiji sa klupe vidno nezadovoljan načinom suđenja i upustio se u konflikt izgovarajući neprimerene izraze upućene Hesusu Hil Mazanu.

„Jesi li video kako su nam zabili gol koji si ti priznao? Ti si sudija koji nas je najviše s**bao! Sramota je to što radiš“, protestvovao je Pike.

Glavni sudija je u zapisniku evidentirao sve vulgarnosti koje mu je Pike uputio. Ovo nije prvi put da Pike i Hesus Hil Mazano ulaze u neku vrtu sukoba. Pominje se da je Pike sudiji vređao i majku.

Pike je ovim crvenim kartonom izjednačio negativni rekord Hristova Stoičkova po broju isključenja. Definitivno oproštaj od fudbala se nije završio slavno kao što je bila sama karijera.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar