Foto: EFE/SALVATORE DI NOLFI

Navijači Hajduka, poznati kao "Torcida", reagovali su na izjave šefa sudijske komisije Bruna Marića, koji se dotakao sporne utakmice splitskog kluba i Varaždina.

Marić je u sredu održao konferenciju za medije kako bi pojasnio šta se događalo u komunikaciji između VAR sobe i glavnog sudije meča Varaždina i Hajduka Frana Jovića (1:1).

Snimak komunikacije sudije sa VAR sobom je procurio u javnost, čule su se i psovke, a na meču je viđeno više spornih situacija, od kojih je glavna bio gol Varaždina u 40. minutu za 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada su Hajdukovci mislili da su oštećeni, jer je ranije trebalo da bude dosuđen faul, ali je sudija i nakon komunikacije sa VAR sobom priznao pogodak.

„Skandalozan ste koktel neznanja, podlosti i kriminala na svim nivoima. Vi ste gnojni čir hrvatskog fudbala koji zaudara, ma koliko god se, sa medijskim poslušnicima, trudili ušminkati svoje nakazno lice. Danas ste, po ko zna koji put, uprkos svim dokazima, pokušali izmanipulisati i prevariti javnost, ali svaki vam je pokušaj uzaludan jer nas vaše igrice jačaju i bude vojsku koja će stati u obranu Hajduka i njegovih interesa. Igra nije gotova, igra je tek počela“, objavila je „Torcida“.

Međutim, uz objavu na društvenim mrežama stoji i slika transparenta sa odsečenom glavom Bruna Marića uz poruku: „Nema milosti“.

Naravno, iz Hajduka traže smenu Marića i eventualne kazne za sudije, ali je šef sudijske komisije na konferencije pojasnio šta se dešavalo u spornim momentima.

“Ovi cenzurisani ili fabrikovani snimci koji su imale za cilj dezinformaciju, loše prikazivanje sudijske organizacije iFudbalskog saveza Hrvatske. Ovaj događaj promatramo kao pritisak na hrvatske sudije, pre nego što krenem, hteo bih naglasiti da je sudijska organizacija potpuno nezavisna, imamo potpunu samostalnost u radu i donošenju odluka. Odluke koje su arbitri doneli na utakmici Varaždina i Hajduka bile su tačne i nije oštećen Hajduk“, rekao je u uvodu Marić pre nego što je prešao pojedinačno objašnjavati situacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar