Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije zvanično je objavio kako će izgledati dresovi reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Srbija će u Nemačkoj u junu igrati u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom i novi dres je nešto bolji od onog koji je do sada nošen.

PROČITAJTE JOŠ:

Ostao je i dalje grb sa orlom umesto sa četiri ocila kako je ranije bio slučaj, a iz FSS su prikazali dve garniture, crvenu i belu, u koje su bili obučeni Strahinja Pavlović i Nikola Milenković.

Srbija će prvi put na Evropskom prvenstvu pod tim imenom igrati, a ovo je prvi komplet dresova u kom će naš nacionalni tim nastupati na evropskoj smotri posle 24 godine.

Tada smo kao Jugoslavija igrali u prepoznatljivim plavim dresovima. Ovog puta Pavlović u beloj garnituri na rukavima ima zanimljive crveno-plave motive, okovratnik je delom u tamno-plavoj nijansi, u kojoj je i grb orla.

Milenkovićev dres je u standardnoj crvenoj boji, rukavi su pri krajevima plavi, a oko vrata je nešto svetlija nijansa crvene boje.

Srbija je do Evropskog prvenstva stigla kroz grupu sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom, u kojoj je završila na drugom mestu iza Mađarske.

U grupi C naš nacionalni tim igra protiv Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu, potom 20. juna protiv Slovenije u Minhenu, a na istom mestu će 25. juna igrati protiv Danske. Meč sa Englezima počinje u 21 sat, sa Slovencima se igra od 15 časova, a sa Dancima opet od 21 sat.

BONUS VIDEO: 10 najbržih golova u istoriji Bundeslige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare