Dani Alveš
Dani Alveš; Foto: Screenshot Instagram danialves

Dani Alveš, najtrofejniji fudbaler u istoriji ove igre, vratio se u Barselonu, a onda jednim potezom odmah "kupio" navijače.

PROČITAJTE JOŠ

Alveš je pre pet godina napustio „Kamp Nou“, a jedva je dočekao da se vrati u Kataloniju.

„Pet godina sam se borio kao ludak za ovaj trenutak. Nisam znao da će mi trebati tako dugo, nisam znao da će biti ovako teško, ali u srcu i duši znao sam da će ovaj dan doći. Vraćam se kući iz koje nikada nisam ni otišao i kao što sam rekao kada sam odlazio: Ja sam jedan od vas. Ne znam koliko će ovaj san trajati, ali neka bude večan dok trajke! Vidimo se uskoro tamo gde me najviše fascinira, s istim zanosom kao i prvi put i s istom željom da pomognem da obnvoim najbolji klub na svetu.. Vratio sam se kući!!!!“

Nije prošlo mnogo, a usledile su reakcije brojnih fudbalskih legendi. Oglasili su se Nejmar, Miralem Pjanić, Havijer Maskerano, Patrik Klajvert.

Samo u dresu Barselone je osvojio 23 trofeja, među kojima su tri titula u Ligi šampiona, šest trofeja u Primeri, i tri klupska svetska prvenstva.

Osvojio je u karijeri 43 trofeja i po tome mu nema ravnog u istoriji fudbala, a od 2008. do 2016. godine je u dresu Barselone odigrao 391 meč, postigao 21 gol i namestio još 101.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dani Alves (@danialves)

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Srbije i Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar