Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Golman Votforda Ben Foster još jednom je pokazao svoje veliko srce. On je održao obećanje koje je dao bolesnoj devojčici da će ona jednog dana biti maskota tima u Premijer ligi.

Foster je 12. decembra posetio 12-godišnju devojčicu Moli Hol u njenom domu i tom prilikom je rekao da će joj ispuniti želju.

„Videćemo da budeš naša maskota. To bi bilo lepo, jer bi onda mogla da dođeš ranije i ostaneš sa nama ceo dan. Mislim da to možemo da uradimo“, rekao je tada Foster.

Što je obećao tada, ispunio je proteklog vikenda, na utakmici sa Liverpulom na „Vikaridž roudu“. I to kakvoj, Votford je slavio sa 3:0 i tako prekinuo niz „crvenih“ od 44 meča bez poraza u ligaškim utakmicama.

Na video snimku koji je objavio Votford, vidi se kako Foster lično izvodi Moli u invalidskim kolicima i pri tom se šali sa njom.

„Idemo! Obožavam ovo, znaš li da će tvoja kolica ostaviti trag na terenu? Uskoro ćeš gledati utakmicu“, rekao je Ben razdraganoj Moli koja nije krila zadovoljstvo.

Devojčica je kasnije dobila autograme svih igrača Votforda, a imala je prilike i da se uveri kako je u svlačionici.

Na društvenim mrežama, Foster je pobrao brojne pohvale.

„Ben je još jednom pokazao zašto mnogi za njega kažu da je najbolji čovek u fudbalu. Priredio je Moli da koji ona nikad neće zaboraviti“, napisao je jedan navijač Votforda na Tviteru.

„Ovu stranu fudbala obožavam. Foster je izuzetan čovek“, napisao je drugi.

Moli je imala prilike i da se raduje golovima i pobedi svog omiljenog tima, a Foster je pokazao da drži datu reč.