Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Fudbaleri PAOK-a stekli su prednost nad Olimpijakosom posle prve polufinalne utakmice Kupa Grčke. Oni su u Solunu u veoma uzbudljivom meču slavili sa 3:2 uoči revanša koji će se u aprilu igrati na stadionu "Karaiskakis" u Atini.

Nikada se u okršaju dva tima nije desilo da postignu četiri gola u rasponu od svega devet minuta, tačnije od trećeg do 12.

Gosto iz Atine vodili su sa 2:0, ali je tim PAOK-a uzvratio sa dva gola, pa je ostatak meča bio veoma neizvestan.

Gosti su poveli u trećem minutu preko Egipćanina Ahmeda Hasana, on je glavom prosledio loptu u mrežu, baš kao i Giljerme u osmom minutu, posle odlične akcije navalnog reda i centarušta sa leve strane.

Međutim, PAOK nije posustao i u 10. minutu je smanjio, na pravom mestu je bio vezista Dimitris Pelkas, da bi u 12. minutu volej udarcem sa ivice kaznenog prostora, Hrvat Josip Mišić izjednačio na 2:2.

U 69. minutu lopta je u ruku pogodila štopera Olimpijakosa Semeda, sudija je dosudio penal, a precizan sa bele tačke bio je Dimitris Pelkas, bio je to njegov drugi gol na meču.

Domaćin je pred punim tribinama stadiona „Tumba“ igrao sa desetoricom od 85. minuta pošto je put u svlačionicu zaradio levi bek Dimitris Janulis.