Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Transfer Alekse Terzića iz redova Crvene zvezde u Fjorentinu izazvao je veliko nezadovoljstvo među navijačima crveno-belih, a ceo slučaj je dobio neobičan i na određeni način bizaran nastavak.

Terzić je u julu 2019. godine za milion i 700.000 evra stigao u klub iz Toskane, a dogovor je bio da Viola na račun Zvezde uplati novac kroz rate.

PROČITAJTE JOŠ...

Iz Ljutice Bogdana stigao je zahtev da novac bude uplaćen na račun jedne banke, umesto Zvezdinog klupskog. Kako je takva praksa, iako neuobičajena, ipak nešto što se događa u svetu fudbala, čelnici tima iz Firence su pristali i prvu ratu uplatili prema instrukcijama.

Problem je nastao kada je na red stigla druga rata, 10. marta 2020. godine.

Prema saznanjima dnevnog lista Danas, Fjorentina je sredstva uplatila na Zvezdin umesto na račun na koji je Zvezda tražila. Usledila je reakcija Zvezde, pa je Fjorentina iznos od 596,767.95 evra uplatila i na račun banke, i to 8. maja 2020. godine. Nedugo potom dve strane su potpisale ugovor po kom bi Zvezda ekipi iz Firence trebalo da vrati taj novac najkasnije do 30. septembra, a ukoliko to ne učini u dogovorenom roku, crveno-beli su u obavezi da plate šest odsto kamate i penale koji iznose 20 procenata.

Uplata nije stigla, Fjorentina je upozorila Zvezdu 8. oktobra, reakcija je izostala, da bi 12. novembra Italijani tužili Zvezdu, a sudija Johan van Galen je krajem januara 2021. godine doneo presudu po kojoj će crveno-beli na račun Fjorentine morati da plate 596,797.95, dodatnih 119,359.59 kao penale, uz kamatu od šest odsto počev od 10. marta 2020. pa sve do dana kada bude izvršena uplata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare