Foto: EPA-EFE/Fabio Murru

Fudbaleri Fjorentine odigrali su nerešeno sa Kaljarijem 0:0 u meču 36. kola italijanske Serije A i nastavili su pohod ka ostanku u eliti.

Štaviše, tim Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića upisao je bod koji ga polako gura ka sredini tabele, a bod je bio važan i ekipi sa Sardinije jer Kaljari želi da opstane u Seriji A.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato su obe ekipe igrale kao da se više boje poraza nego što se nadaju pobedi.

Igralo se taktički tvrdo, Dušan Vlahović je često bio udvajan, pa mu nije ostavljano mnogo prostora da uradi nešto više, ali je bilo nekoliko šansi.

Udarci glavom Leonarda Pavoletija i Martina Kaseresa završili su pored mete, Rađa Naingolan je takođe bio u šansi da glavom proba da ugrozi gol protivnika, što se nije desilo.

Milenković je sjajno reagovao da spreči opasniji napad i šansu Žoaa Pedra, a Kaljari se više trudio da postigne gol za trijumf.

To pokazuje i činjenica da „viola“ nije imala šut u okvir gola, pa posle meča 36. kola ima 39 bodova na 13. mestu Serije A.

Kaljari je dve pozicije ispod sa 36 bodova, a prvi ugrožen tim je Benevento koji na 18. mestu ima 31 bod, ali i utakmicu manje. Torino, koji ima 35 bodova ima dva meča manje, a Đenoa sa 36 bodova takođe ima meč manje.

Zato je jasno da u preostala tri kola, Fjorentina ne može baš previše da se opusti, iako joj trenutni plasman zadovoljava trenutne apetite i ciljeve.

Serija A, 36. kolo:

Kaljari – Fjorentina 0:0

20.45: Atalanta – Benevento

20.45: Bolonja – Đenova

20.45: Inter – Roma

20.45: Lacio – Parma

20.45: Sampdorija – Specija

20.45: Sasuolo – Juventus

20.45: Torino – Milan

Utorak:

Napoli – Udineze 5:1 (2:0)

(Zjelinski 28, Ruiz 31, Lozano 56, Di Lorenco 66, Insinje 90+1 – Okaka 41)

Četvrtak:

20.45: Krotone – Verona

Foto: Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar