Foto: REUTERS/Matthew Childs

Neverovatne informacije stižu iz Španije.

Najmanje jedno finale Lige šampiona će se do 2030. godine odigrati u Abu Dabiju. Evropska kuća fudbala (UEFA) potpisala je ugovor od 2,4 milijarde evra, a u sklopu saradnje sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kao vid borbe protiv najvećih pretnji Superlige, Saudijaca i UEFA odlučeno je da je Evropa postala premala za Ligu šampiona.

#related-news_0

Ovo se nije dopalo navijačima širom Evrope koji smatraju da je taj potez samo i isključivo finansijki motivisan, te da niko nije pitao navijače kako će doći na te mečeve.

Ova stavka je uključena u ugovor o pravima prenosa takmičenja, tako da se očekuje brza selidba utakmice za „ušati trofej“ na Bliski Istok.

„OK Diario“ je potresao fudbal iz temelja kada je objavio ovu informaciju.

Autor Francisko Ravadan dodaje da su pregovori između marketing tima UEFA i Ministarstva kulture i Turizma UAE trajali mesecima i da je na kraju postignut dogovor. Aminovali su ga predsednik UEFA Aleksandra Čeferin i premijer ove bliskoistočne države bogate naftnim nalazištima, Mohamed bin Rašid Al Maktoum.

Ovaj list navodi da će uskoro biti potpisan šestogodišnji ugovor koji će važiti do 2030. godine i da će se u Abu Dabiju igrati barem jedno finale jer ovim gradom upravlja kraljevska porodica Bin Zajed. Ukoliko vam je prezime poznato, to je zbog čuvenog Mansura koji je vlasnik Mančester sitija.

Ovaj ugovor je pokušaj UEFA da sanira štetu i da uništi klicu Superlige koja i dalje postoji iako se trenutno pred Sudom pravde Evropske unije u Luksemburgu. Očekuje se da Real Madrid, Barselona i Juventus ipak na kraju formiraju ligu sa četiri kluba iz Saudijske Arabije, te da će uz tihu podršku FIFA napraviti globalno takmičenje.

Čeferin želi da obezbedi što je više novca kako bi odbio klubove od ideje da napuste Ligu šampiona i da nastupaju u Superligi.

Očekuje se da ugovor bude ozvaničen 8. februara na sednici Izvršnog odbora UEFA.

Grad Abu Dabi će dobiti čak i organizaciju Superkupa Evrope koji će se igrati u formatu Fajnal fora, a za samo jednu utakmicu i njenu organizaciju je grad spreman da izdvoji 120 miliona evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar