Foto: EPA-EFE/RONNY WITTEK

Nije vikend počeo dobro za srpske reprezentativce, pre svega Filipa Kostića, sjajnog napadača Ajntrahta.

U meču sa Hertom, Filip je morao da napusti igru već u petnaestom minutu, posle jednog neopreznog starta igrača berlinskog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Prve takmičarske minute u novoj sezoni u Seriji A zabeležili su Sergej Milinković-Savić protiv Kaljarija na Sardiniji (0:2), odnosno Aleksandar Kolarov koji je debitovao za Inter u derbi meču sa Fiorentinom (4:3).

U dresu ljubičastih standardan je bio Nikola Milenković, dok je Dušan Vlahović ušao na teren u nastavku meča.

Starter je bio i Nemanja Maksimović na gostovanju Hetafea Alavesu.

Verder je sa Milošem Veljkovićem od prvog minuta u postavi slavio protiv Šalkea u gostima, Luki Joviću je trener Zinedin Zidan ukazao poverenje u tandemu sa Benzemom, a kada se meč lomio naš reprezentativac je doneo svom klubu igrača više na terenu (isključen defanzivac Betisa), posle jednog prekršaja nad njim ispred šesnaesterca Betisa.

Foto: EPA-EFE/Dave Thompson

Igrač više značio je kasnije i gol više madridskom timu za važna tri boda (3:2).

Na kraju pohvale i za Nemanju Radonjića, ušao je sa klupe i Marseju doneo bod u meču sa Mecom (1:1), posle sjajne asistencije.

Vredi ponovo istaći i učinak naših stručnjaka u Čempionšipu u kome se na vrhu tabele sada priča srpski.

Slavili su i Reding Veljka Paunovića i Votford Vladimira Ivića. I trener Vladan Milojević može da se pohvali dobrim rezultatom sa Al Ahlijem sa kojim je izborio plasman u četvrtfinale azijske Lige šampiona.

Nedelju je otvorio sjajnim golom za Sasuolo Filip Đuričić u rutinskoj pobedi nad novajlijom u Seriji A Specijom. Dobrom partijom i novim golom za Rubin istakao se Đorđe Despotović.

Foto: EPA-EFE/PASQUALE BOVE

U Bundesligi Hofenhajm je neočekivano demolirao Bajern (4:1) a doprinos velikom iznenađenju dao je i Mijat Gaćinović koji je u igru ušao u nastavku.

Isto kao i Nikola Maksimović koji je u Napoliju zamenio Manolasa, Napolitanci su pobedili Đenovu (6:0).

U francuskom šampionatu Predrag Rajković je bio na golu Remsa protiv PSŽ-a, isto kao u Primeri Marko Dmitrović protiv Atletika iz Bilbaa.

Sasvim solidnim učinkom i pobedom u španskom šampionatu, može da se pohvali i Nemanja Gudelj koji je požuteo u pobedi na gostovanju Kadizu (3:1).

U Ligi 1 Stefan Mitrović je vodio veliku borbu sa napadačima Monaka (Strazbur poražen 3:2), a Mihailo Ristić je imao doprinos u remiju (2:2) Monpeljea na gostovanju Dižonu.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar