Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Filip Kostić mogao bi na leto ove godine da promeni sredinu i napusti Juventus, bar ako je verovati pisanju italijanskih medija.

Srpski krilni igrač je u Juventus iz Frankfurta stigao za 15 miliona evra, a ovo mu je druga sezona u klubu iz Italije.

U prvoj je imao 37 nastupa u Seriji A uz tri gola i osam asistencija, dok je u drugoj na 27 utakmica bez gola, a ima četiri asistencije. Ni u Evropi ni u Kupu Italije Kostić nema blistavu statistiku, pa bi klub iz Torina mogao da sasluša ponude za njega.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako pišu italijanski mediji, Juventus bi mogao da proda Kostića kako bi rasteretio budžet, ali i otvorio prostor za novo pojačanje.

Italijanski novinar Rudi Galeti navodi da „stara dama“ umesto Kostića želi da dovede nekog mlađeg igrača, a na listi potencijalnih zamena je i Patrik Dorgu iz Lećea.

Problem je što Kostić i dalje ima ugovor sa Juventusom, koji važi do 2026. godine, a Italijani pišu da će mu cena biti oko osam miliona evra. Prema „Transfermarktu“ Kostić trenutno vredi devet miliona, što je mnogo manje nego 40, kolika mu je cena bila u martu 2020. godine.

Više informacija o Kostiću i njegovoj sudbini verovatno će biti poznato nakon kraja sezone, možda već posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula), gde bi Filip trebalo da bude jedan od lidera reprezentacije Srbije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar