Figo: Čeferin će napraviti još bolju Ligu šampiona

Fudbal 06. mar. 202115:13 > 16:42
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Luis Figo, nekadašnji fudbaler, danas je savetnik predsednika UEFA Aleksandra Čeferina i objasnio je zbog čega Slovenac ima tako važnu ulogu u evropskom i svetskom fudbalu.

Objasnio je čuveni Portugalac zbog čega je Čeferin jedan od najpopularnijih u Sloveniji.

PROČITAJTE JOŠ

„To je verovatno miks nekoliko stvari. Pre svega, dolazi iz poznatih porodica. U isto vreme je veoma obrazovan i to mu je sigurno mnogo pomoglo za poziciju na kojoj se nalazi. On je sjajan profesionalac. U isto vreme, ima jednu od najvažnijih pozicija u svetu fudbala. Mislim da ljudi mogu da budu ponosni na njega, na sve što je uspeo da uradi u svetskom fudbalu“, poručio je Figo za slovenačku „Ekipu“.

Jedan od najžešćih pobornika fudbalske Superlige je predsednik Reala Florentino Perez, a Figo ističe kakav će uticaj imati prvi čovek UEFA.

„Ne mislim da bi trebalo da imam ulogu nekog ko će ih pomiriti. Njihovo mišljenje se razlikuje, stoje na različitim stranama. Mislim da je jedna strana veoma jasna i da je pokazala solidne argumente. Važno je dati klubovima priliku da se takmiče u elitnom svetskom takmičenju, ali svako povređivanje domaćih šampionata i pretnja po evropske klubove mora da bude sprečena. Sve ovo brani Čeferin, koji želi napredak evropskog fudbala i da od Lige šampiona napravi još bolje i atraktivnije takmičenje. Florentino Perez želi ideju po kojoj bi profitiralo samo 15 ili 20 klubova. Mislim da su stvari jasne“, rekao je između ostalog Figo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram