koronavirus
Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Đani Infantino hoće da napravi novi eksperiment sa organizacijom Svetskog prvenstva, i to na svake dve godine.

PROČITATE JOŠ

„Proučavamo kalendar i konsultujemo se sa svima, prvenstveno želimo da čujemo glas glavnih protagonista, igrača i trenera, o mogućnosti da se Mundijal igra na dve godine“, izjavio je predsednik Međunarodne fudbalske federacije.

Infantino i njegovi saradnici razgovarali su u Dohi sa brojnim legendama u okviru studije FIFA o mogućoj promeni kalendara.

U toj „razmeni mišljenja“ učestvovali su čuveni Brazilac Ronaldo, zatim Arsen Venger, Avram Grant, Marko Materaci, Peter Šmajhel, David Trezege, Juri Ðorkaef, Erik Abidal i drugi.

„Mnogi protivnici ove ideje prvenstveno ne žele da od nečeg „posebnog“, poput Svetskog prvenstva, naprave nešto „sasvim obično. Opet, ima previše besmislenih utakmica i trenutni kalendar je dostigao neke granice. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sistem koji će smisleno razlikovati klub od utakmica reprezentacije“, izjavio je Infantino, a preneo sajt FIFA.

Prethodno je eksperiment Superlige uzdrmao fudbal, pitanje je da li će ova ideja naići na sličan otpor igrača, klubova i Saveza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar