FIFA traži da Infantino ostane predsednik do kraja istrage

Fudbal 02. avg. 202000:14
Podeli:
koronavirus
Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Đani Infantino, predsednik FIFA, može da ostane na čelu te organizacije i ne treba da bude smenjen uprkos istrazi koja se vodi, navela je svetska kuća fudbala za "Asošiejted pres".

Švajcarsko specijalno tužilaštvo je u četvrtak pokrenulo istragu protiv Infantina zbog njegovih sastanaka s švajcarskim državnim tužiocem koji vodi široku istragu o korupciji u fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ništa ne sprečava predsednika da obavlja svoje dužnosti. On će nastaviti sa svojim funkcijama u FIFA“, navodi se u izjavi dostavljenoj AP-u.

PROČITAJTE JOŠ: Blater: FIFA mora da suspenduje Infantina

Prethodni predsednik FIFA Sep Blater, koji je 2015. smenjen i zabranjeno mu je da na bilo koji način učestvuje u fudbalu do 2021, pozvao je Etički komitet FIFA da suspenduje Infantina.

„Predsednik FIFA je predmet kriminalističke istrage švajcarskih vlasti, ali nije optužen niti kriv za bilo šta. FIFA i njen predsednik će i dalje u potpunosti sarađivati sa švajcarskim sudskim vlastima, do završetka istrage“, navodi FIFA.

PROČITAJTE JOŠ: Predsednik FIFA Infantino bi mogao u zatvor

Državni tužilac Mihael Lauber je ponudio ostavku zbog slučaja koji se fokusira na tri sastanka koja je imao s Infantinom u prethodnih par godina, uključujući i jedan koji nije otkrio i tvrdi da ga se ne seća.

„FIFA je uverena da će na kraju istrage biti potvrđeno da predsednik FIFA nije učinio ništa loše prilikom ispunjavanja njegovih dužnosti i sastanaka sa švajcarskim državnim tužiocem“, navodi se u izjavi svetske fudbalske organizacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar