Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Polako postaje jedna od najvećih legendi Zvezde.

Aleksandar Katai je u meču protiv Radnika iz Surdulice sa dva gola ispisao klupsku istriju Crvene zvezde.

Sa ukupno 93 gola koliko ih ima posle tog meča, Aleksandar Katai je prestigao čuvenog centarfora Mihajla Pjanovića koji je postigao jedan gol manje u dresu Zvezde. Odavno je vešti dribler stupio na listu top 10 najefikasnijih fudbalera, a sada je zauzeo deveto mesto i ima odličnu mogućnost da do kraja sezone prestigne prvu Zvezdinu Zvezdu – Rajka Mitića koji je postigao 109 golova.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi gol za Zvezdu ofanzivni fudbaler je postigao na Marakani u pobedi nad ekipom OFK Beograda 29. novembra 2014. godine, a onda je naredne takmičarske godine bio najbolji strelac ekipe sa 23 pogotka. Minule sezone “mađioničar u kopačkama” je bio najefikasniji u dosadašnjoj karijeri sa čak 33 gola, gde je igrao neverovatno i opravdao sve epitete koji ga krase.

Kada je u pitanju domaći šampionat Katai je za sada postigao 72 gola, dok je u Kupu Srbije bio precizan šest puta. Na međunarodnim evropskim utakmicama je imao učinak od 15 pogodaka.

Dosta golova realizovao je iz otvorene igre, ali je pokazao da su slobodni udarci, kao i skok igra postali snažan adut krilnog napadača. Pored svega toga Katai je donosio Zvezdi i trofeje, a performans u finalu kupa u finišu sezone 2021/22 i golovi protiv večitog rivala ostaće večno urezani zlatnim slovima.


Najbolji strelci u istoriji zvezde

1. Bora Kostić – 230

2. Dragan Džajić – 155

3. Dušan Savić – 149

4. Zoran Filipović – 138

5. Kosta Tomašević – 137

6. Vojin Lazarević – 134

7. Darko Pančev – 116

8. Rajko Mitić – 109

9. Aleksandar Katai – 93

10. Mihajlo Pjanović – 92


BONUS VIDEO Neverovatan gol Andrije Živkovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar