Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

"Trikolori" spremni za novi početak.

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan saopštio je spisak od 23 igrača za mečeve protiv Holandije i Republike Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

Francuska se nalazi u grupi B kvalifikacija za EURO 2024. godine sa Holandijom, Grčkom, Republikom Irskom i Gibraltarom.

PROČITAJTE JOŠ

„Trikolori“ će 24. marta dočekati Holandiju, a tri dana kasnije gostovaće Republici Irskoj.

Ovo je prvi spisak Dešana posle Svetskog prvenstva u Kataru na kome je Francuska osvojila drugo mesto. U odnosu na Mundijal na spisku nema Uga Ljorisa, Stiva Mandande, Presnela Kimpembea, Rafaela Varana, Lukasa Ernandeza, Matea Genduzija i Kristofera Nkunkua.

Na spisku nema i napadača Reala Karima Benzeme, koji je najavio povlačenje iz nacionalnog tima, kao ni igrača Juventusa Pola Pogbe, koji je povređen.

U ovom prozoru priliku da debituje imaće sin legende Liliana Tirama, Kefren, koji je sjajnim partijama u Nici zaslužio ovaj poziv.


Spisak francuske reprezentacije:

Golmani: Alfons Areola (Vest Hem), Mike Manjan (Milan), Bris Samba (Lens).

Odbrana: Eduardo Kamavinga (Real), Vesli Fofana (Čelsi), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Benžamen Pavar (Bajern), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern).

Srednji red: Jusuf Fofana (Monako), Adrijen Rabio (Juventus), Aurelijen Čuameni (Real), Žordan Veretu (Marsej), Kefren Tiram (Nica).

Napad: Kingsli Koman (Bajern), Olivije Žiru (Milan), Antoan Grizman (Atletiko), Randal Kolo Muani (Ajntraht), Kilijan Mbape (PSŽ), Markus Tiram (Bajern), Musa Dijabi (Leverkuzen).

BONUS VIDEO PAOK ubedljiv, Živković podsetio kakav je majstor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar