Hari Kejn Foto: TANJUG/AP Photo/Alessandra Tarantino

Nije bilo previše rezultatskih uzbuđenja, ali jeste dosta golova.

Fudbalska reprezentacija Engleske savladala je Ukrajinu na „Vembliju“ rezultatom 2:0 u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi C.

Iako rezultat sam po sebi ne deluje previše ubedljivo, Ukrajinci nisu imali ni minimalne šanse ovde. Domaće je u vođstvo doveo Hari Kejn u 37. minutu na asistenciju Bukaja Sake, koji je potom tri minuta kasnije i postigao gol.

PROČITAJTE JOŠ

U drugom poluvremenu nije bilo golova, a za reprezentaciju Engleske debitovao je Ajvan Toni, jedno od najprijatnijih iznenađenja Premijer lige ove sezone.

Toni, koji je ove sezone postigao 16 golova u elitnom rangu engleskog fudbala, je zamenio Kejna u 81. minutu. Englezi sada imaju dve pobede iz isto tliko utakmica i nalaze se na prvom mestu grupe, u prvom kolu savladali su Italiju na gostovanju 2:1. Ukrajincima je ovo tek prva utakmica kvalifikacija, budući da su u prvom kolu bili slobodni. Englezi i Ukrajinci, pored Italije, u grupi su još i sa Maltom i Severnom Makedonijom koja ima tri boda i na drugom je mestu.

Reprezentacija Islanda pregazila je Lihtenštajn na gostovanju 7:0 i tako došla do prvih bodova nakon poraza u prvom kolu od Bosne i Hercegovina 3:0. U grupi su još i Portugal, koji ima tri boda koliko i selekcija BIH i Island, kao i i Slovačka i Luksemburg sa po bodom, dok je Lihtenštajn i dalje na nuli.

Slovenija je, možda i teže nego što se očekivalo, savladala San Marino u Ljubljani 2:0 i ima maksimalan učinak posle dva kola, što je dovoljno za prvo mesto u grupi gde su još i Severna Irska, Danska, Kazahstan, Finska.

KVALIFIKACIJE ZA EP, 2. kolo

Nedelja

GRUPA C

Engleska – Ukrajina 2:0 (2:0)

(Kejn 37, Saka 40)

20.45 Malta – Italija

GRUPA H

Kazahstan – Danska 3:2 (0:2)

(Zajnutdinov pen 73, Tagibergen 86, Ajmbetov 89, ck 90+6 – Hojlund 21, 35)

Slovenija – San Marino 2:0 (0:0)

(Šeško 57, Di Majo 60. autogol)

20.45 Severna Irska – Finska

GRUPA J

Lihtenštajn – Island 0:7 (0:2)

(Olafson 3, Haraldson 38, Gunarson 48, 68, 73, Gudjonsen 85, Elertson 87)

20.45 Luksemburg – Portugalija

20.45 Slovačka – Bosna i Hercegovina

BONUS VIDEO Pavlović: Imali smo sitnih problema, nikome neće biti lako da dobije Litvance

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar