Čudo od deteta: Haland Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Menadžer Čelsija Frenk Lampard obavestio je upravu "plavaca" da je Erling Holand željeno pojačanje u sledećem prelaznom roku i tražio da klub dovede Norvežanina.

Britanski mediji pišu da je dvadesetogodišnji Norvežanin, koji je već dao 100 golova u seniorskoj konkurenciji, velika želja Lamparda.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelsi neće biti usamljen u potražnji za Norvežaninom pred naredni prelazni rok jer je Holand već dao 17 golova za Borusiju iz Dortmunda.

„Plavci“ su već dali 53 miliona evra za Tima Vernera, pa nije sigurno koliko će hteti da se ispruže još i za Holanda.

Bajern Minhen i Real Madrid su takođe zainteresovani za mladog špica, a spominju se i oba mančesterska kluba u priči.

Siti će tražiti Holanda kao alternativu i dugoročno rešenje kada Serhio Aguero ode iz kluba i Pep Gvardiola to do sada nije krio.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Holand je osvojio svet fudbala naprečac kao igrač Salcburga, pre nego što je u januaru otišao u Borusiju Dortmund za 20 miliona evra.

Njegov ugovor ističe 2024. godine, a s obzirom na okolnosti, Čelsi bi morao da ponudi više novca nego za Vernera, ili bar bolju ponudu u pogledu plate u odnosu na ostale takmace.

Dortmund još nije potvrdio da Holand ima otkupnu klauzulu, a veruje se da je ona oko 70 miliona evra, s tim što eventualno može da se aktivira 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar