Erling Braut Holan
Erling Braut Holan; Foto: Tanjug/Tim Goode/PA via AP

Fudbaler Mančester Sitija Erling Holan očekivano je izabran za najboljeg igrača Premijer lige u sezoni koja se završava u nedelju.

Norvežanin je u svojoj prvoj sezoni u engleskom elitnom rangu takmičenja bio apsolutno dominantan u dresu „građana“ koje je vodio do titule prvaka države.

PROČITAJTE JOŠ:

Njega su izabrali navijači, kapiteni ekipa i posebno formirana stručna komisija. Napadač „građana“ je dobio najviše glasova.

Mada dileme nije bilo, za nagradu su bili nominovani i Markus Rašford, Kevin de Brujne, Hari Kejn, Martin Edegor, Bukajo Saka i Kieran Tripije.

Da je Arsenal uspeo da osvoji titulu, onda bi iz drugoplasiranog tima u Engleskoj Saka ili Edegor došao neko u obzir, ovako prava konkurencija nije postojala.

Norvežanin je treći član Mančester Sitija u nizu koji je dobio prestižnu nagradu, pošto je prethodno to bio Ruben Dijaš, a godinu pre toga Kevin De Brujne. To je koincidiralo i sa tri uzastopne titule Sitija i pet u poslednjih šest sezona.

Holan je dao 36 golova u Premijer ligi, čime je srušio rekord koji su zajednički držali Endi Kol i Alan Širer, s tim što su obojica do te brojke stigla i vreme kad je Premijer liga imala dva kluba više nego sad, samim tim i četiri kola više.

Norvežanin je tokom sezone postao prvi fudbaler u istoriji engleskog fudbala koji je nanizao tri het-trika u tri utakmice u nizu na domaćem terenu.

Osim toga, kad se pogleda i širi uticaj, Holan je bio jedan od glavnih razloga zašto je Siti stigao do finala Lige šampiona, pošto u tom takmičenju za sada ima 12 golova. U sezoni je ukupno dao 52 i podelio devet asistencija.

BONUS VIDEO: Srbija U17 – Italija U17, pobeda „orlića“ i golovi sa utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar