Foto: EPA-EFE/Isaac Fontana

Selektor fudbalera Brazila Fernando Diniz pozvao je u ponedeljak 17-godišnjeg napadača Endrika prvi put u seniorsku reprezentaciju za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv Kolumbije i Argentine.

Endrik će sledeće godine preći u Real Madrid, a ove je bio jedan od ključnih igrača za Palmeiras u borbi za titulu šampiona Brazila. Kazemiro i Nejmar, dvojica startera, neće igrati zbog povreda.

PROČITAJTE JOŠ:

Endrik je najmlađi kog je pozivao jedan selektor još od čuvenog Luisa Nazarija da Lime Ronalda. Čak je i legendarni „Zuba“ podržao mladog Endrika na putu do seniorskog tima Brazila, jer je još lani pričao da treba da se nađe tamo.

„Mnogi žale što na spiku nema Gabrijela Barbose, ali da sam ja selektor u reprezentaciju Brazila bih pozvao Endrika“, rekao je Ronaldo pred Mundijal u Kataru.

Brazil će najpre gostovati Kolumbiji 16. novembra, a pet dana kasnije dočekaće svetske šampione, selekciju Argentine u Rio de Žaneiru.

Argentina Lionela Mesija lider je južnoameričkih kvalifikacija sa 12 bodova iz četiri meča, dok je Brazil treći sa sedam bodova.

Šest reprezentacija iz Južne Amerike direktno će se kvalifikovati za Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi.

Sedmoplasirani tim će svoje mesto na Mundijalu pokušati da obezbedi kroz baraž.

BONUS VIDEO: Trening Lajpciga pre meč sa Crvenom zvezdom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar