Halil Meler sudija
Foto: Tanjug/Abdurrahman Antakyali/Depo Photos via AP

Turska policija uhapsila je tri osobe, koje su osumnjičene za napad na fudbalskog sudiju Halila Umuta Melera posle meča 15. kola Superlige Turske između Ankaragudžua i Rizea, prenose lokalni mediji.

Turski mediji navode da se među uhapšenima nalazi i predsednik fudbalskog kluba Ankaragudžu Faruk Koča. Predsednik Ankaragučua napao je sinoć sudiju Halila Umuta Melera posle remija protiv Rizea (1:1).

PROČITAJTE JOŠ

Koča je posle utakmice ušao na teren i pesnicom u lice udario sudiju Melera, koji je na listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Posle utakmice i navijači su uleteli na teren, a sudija Meler je dobio udarce i dok je ležao na travi. On je uz policijsku pratnju otišao u svlačionicu, a potom je prebačen u bolnicu.

Meler je trenutno u bolnici zbog lakšeg preloma ispod oka, a turski mediji navode da bi on u sredu mogao da bude pušten na kućno lečenje.

Koča je na prvom ispitivanju negirao da je povredio sudiju i rekao da ga je samo ošamario. On je za incident okrivio sudiju, rekavši da je „doneo pogrešne odluke“ i da je provocirao tokom utakmice.

Turski ministar pravde Jilmaz Tunc saopštio je na društvenim mrežama da nadležno tužilaštvo vodi istragu o svim detaljima incidenta.

„Osumnjičeni F.K, S.Y.S. i K.C. su uhapšeni nakon saslušanja pred Glavnim javnim tužilaštvom u Ankari Zapad, zbog krivičnog dela povređivanje javnog službenika na sportskom terenu zbog obavljanja javne funkcije. Za osumnjičene je videoanalizom utvrđeno da su utrčali na teren na kraju utakmice i da su napali sudiju“, naveo je Tunc, prenosi Hurijet.

Fudbalski savez Turske (FTT) suspendovao je ranije danas sve utakmice u domaćim ligama na neodređeno vreme posle napada na sudiju Melera.

Napad na sudiju osudio je i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti nasilje u našem sportu“, rekao je on.

Predsednik Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA) Đani Infantino osudio je napad na sudiju Melera.

„Nasilju u fudbalu apsolutno nema mesta, na terenu ili van njega. Sudije, igrači, navijači i osoblje moraju da budu ‘sigurni da bi uživali u igri'“, napisao je Infantino na društvenim mrežama.

Meler (37) je u prethodnih nekoliko godina sudio mečeve u klupskim i nacionalnim takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske unije (UEFA), uključujući i Ligu šampiona.

BONUS VIDEO Dušan Tadić strelac za Fenerbahče u pobedi protiv Maribora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar