Edin Terzić
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein)

Po treći put u istoriji kluba je Borusija iz Dortmunda stigla do finala Lige šampiona nakon što su ukupnim rezultatom 2:0 izbacili Pari Sen Žermen. Arhitekta tog čuda bio je Edin Terzić, strateg nemačkog velikana.

„Žuti zid“ je slavio čitavu noć, baš kao što je noćima plakao pre nešto više od godinu dana. Pre godinu dana je Tezić plakao kao kiša ispred navijača jer je Borusija izgubila titulu četiri minuta pre kraja prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Slomio se zbog toga što je dobio podršku navijača uprkos tome što nije osvojen pehar. Stao je ispred navijača i ispred igrača i plakao. Ta emotivna scena ga je ojačala, pa je godinu dana kasnije doveo izabranike do finala elitnog evropskog takmičenja.

Suze više nisu toliko gorke, kao što su bile u tom momentu kada se rušio svet navijačima i Terziću.

Nakon 11 godina se Borusija našla u finalu Lige šampiona, opet će se igrati na Vembliju (1. jun, 21.00), a može da bude i isti protivnik u slučaju da ove srede od 21.00 Bajern savlada Real (prvi meč 2:2).

Te 2013. godine je vodio Jirgen Klop, a u tom trenutku je na tribinama „Vemblija“ bio i Edin Terzić. Da, bio je jedan od navijača tom prilikom i sa šalom pratio sve što se dešava na terenu. Mogao je samo da sanja da se nađe u situaciji da on donosi odluke.

Terzić nije skrivao oduševljenje nakon plasmana u finale.

„Ekstremno sam ponosan, a ono od prošle sezone je samo razlog više da se tako osećam. Verovali smo u to. Posle prolaska dvomeča protiv PSV-a, rekli smo sebi da nas još samo dva dele od Vemblija. Nadali smo se na kraju prošle sezone da ćemo doživeti ovakve trenutke. Naši navijači su bili tu i večeras. Svi smo zajedno uspeli! Ovo je čista radost i ponavljam ekstremni ponos“, poručio je 42-godišnji strateg.

Pre Terzića i Klopa je još Otmar Hicfeld 1997. godine odveo Borusiju do finala Lige šampiona i doneo joj titulu pobedom nad Juventusom.

U finalu će još jednom igrati Mats Humels i Marko Rojs, koji će napustiti posle 12 godine Borusiju, po završetku sezone.

„Postigao sam premalo golova u Ligi šampiona u karijeri, samo pet. Sada je najbolje vreme da se doda taj broj. Još od drugog meča grupne faze, verovali smo da možemo da pobedimo u svakoj utakmici, ne vidim zašto ne bismo sada pobedili na Vembliju“, pucao je od samopouzdanja Humels.

BONUS VIDEO Najbolji trenuci utakmice Borusija Dortmund – Bajer Leverkuzen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar