Džej Spiring
Foto: Screenshot Instagram jayspeo8

Za veče mu se život promenio iz korena.

Džej Spiring, je 34-godišnji trener Liverpulovog tima do 18 godina, ali i igrač koji popunjava kvotu dozvoljenih starijih igrača u ekipi do 21 godine. Ipak, ostao je upamćen kao fudbaler prvog tima jer je 55 puta nastupio za Liverpul.

PROČITAJTE JOŠ

To je bio njegov život sve do 25. decembra ove godine, kada je završio u bolnici, a ubrzo i na naslovnim stranama engleskih medija.

Najpre je hitno hospitalizovan jer se nije osećao dobro, a onda su mu dijagnostifikovali Adisonovu bolest, retku bolest koju ima svega nekoliko ljudi na 100.000 stanovnika razvijenog sveta. Radio se o hormonalnom poremećaju koji nije obavezno opasan po život, ali je moguće da se leči.

„Moj prvi slobodan Božić u poslednjih 17 godina izgleda nešto malo drugačije nego što sam planirao. Nakon pretraga su mi rekli da moram hitno biti hospitaliziran pre nego što moje tijelo počne da se gasi. Bio sam sate/dane udaljen od nečega što se zove ‘adrenalinska kriza'“, napisao je Spiring na Instagramu.

Zatim je pojasnio šta su mu rekli lekari dalje.

„Nakon dodatnih pretraga dijagnostifikovana mi je Addisonova bolest. Trebalo mi je malo da postanem svestan što to znači, ali zahvalan sam što je dijagnostifikovana jer sada imam mogućnost da je kontrolišem i da se lečim. Kad bolje razmislim, ignorisao sam simptome i promene na svom telu (promena u boji kože za početak) već više od godinu dana, ali me supruga nagovorila da odem na pregled.“

BONUS VIDEO Doček svetskih prvaka u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar