Foto: EPA-EFE/Lindsey Parnaby

Zvezda Arsenala u problemu.

Policija u Engleskoj započela je istragu protiv zvezde Arsenala i švajcarske reprezentacije Granita Džake zbog sumnje da je učestovao u kladioničarskom skandalu.

PROČITAJTE JOŠ

On se nalazi pod istragom jer se sumnjiči da je namerno dobio žuti karton na meču protiv Lidsa 18. decembra kako bi pomogao da prođe tiket na kladionici.

Džaka je karton zaradio pri pri rezultatu 4:1 za njegov tim a usmnja je nastla zbog jedne velike uplate,2.000 funti da će dobiti karton na toj utakmici.

Džaka je na toj utakmici zaradio žuti karton u 86. minutu zbog odugovlačenja igre prilikom izvođenja slobodnog udarca.

Sumnjiva opklada je uplaćena preko vebsajta koji omogućava kladioničarima da se, između ostalog, klade između sebe, a „srećnom“ igraču uplata na žuti karton za Džaku donela je 250.000 funti.

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Odmah su reagovale kladionice koje su obavestile Fudbalsku federaciju Engleske o visokoj uplati na igru koja daleko prevazilazi prosečne sume novca i da sve sluti na dobro pripremljen scenario u koji je bio uključen i sam fudbaler..

Fudbalska asoicijacija za sada nije pokrenula istragu protiv Džake, ali je obaveštena i u pripravnosti je da reaguje na osnovu onoga što bude dobila od pomenute kriminalističke agencije koja vodi slučaj.

Interesantan je i detalj da je Džaka igrač sa najmanje žutih kartona u Arsenalu.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacaija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar