Dragan Džajić u konkurenciji za najbolji tim u istoriji Frans fudbala
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dragan Džajić, legenda srpskog fudbala, nalazi se među kandidatima za najbolji tim u istoriji fudbala, u izboru "Frans fudbala".

Čuveni francuski list ove godine zbog pandemije koronavirusa neće dodeliti „Zlatnu loptu“, ali je pokrenuo akciju izbora najboljeg tima ikad.

PROČITAJTE JOŠ

Legendarni Džajić našao se među kandidatama za najbolje levo krilo/napadača.

Rivali trećoj Zvezdinoj zvezdi u glasanju biće Oleg Blohin, Kristijano Ronaldo, Rajan Gigs, Tijeri Anri, Rivaldo, Rivelinjo, Ronaldinjo, Karl-Hajnc Rumenige i Hristo Stoičkov.

„Jedno od najvećih priznanja koje sam dobio, velika je čast i zaista sam srećan zbog toga. U ogromnoj konkurenciji kvalitetnih fudbalera, ući u uži izbor, pogotovo posle ovoliko vremena po prestanku aktivne igračke karijere je pokazatelj da sam svojim igrama ostavio dubok trag, ne samo u našem, već i u svetskom fudbalu. Posebno mi imponuje činjenica da sam jedini igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji se našao u ovom izboru“, rekao je Džajić za sajt Crvene zvezde i dodao:

„Priznanja mi nikada nisu bila cilj, uvek sam se trudio da odigram dobro i da tim za koji igram pobedi, ali zaista sam ponosan na činjenicu da je to prepoznato i da to još uvek ima težinu i vrednost. Lepo je biti u ovako prestižnom izboru i društvu“.

Ukupno 170 novinara širom sveta biraće najbolje u istoriji po pozicijama. Rezultati glasanja biće saopšteni krajem decembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar