Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Fortune Sitard u meču šestog kola holandske Eredivizije sa 5:0, uz veliko dostignuće Dušana Tadića.

PROČITAJTE JOŠ:

Na tom meču je Tadić, kapiten amsterdamskog kluba postao najbolji asistent u istoriji holandske lige jer je upisao ukupno 103 dodavanja za gol i prestigao je Pitera Kajzera.

Šampion Holandije dominirao je u oba poluvremena, a njegov kapiten je bio jedan od najzaslužnijih za ubedljiv trijumf.

Tadić je postigao pogodak u 38. minutu, a asistirao je za još dva gola „kopljanika“. Oni su poveli u 11. minutu golom Stivena Bergujsa.

Prednost je duplirao Nuser Mazraui na asistenciju Sebastijena Alea u 27. minutu, da bi onda na scenu stupili Dejli Blind i Tadić.

Blind je sa leve strane ubacio loptu u sredinu, gde ju je Tadić primio i iz okreta desnom nogom šutirao precizno za 3:0.

Nakon toga se igrao 73. minut kada je Dušan prihvatio pas na levom krilu i iz prve pronašao Mohameda Kudusa na drugoj stativi, a Kudusu nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi prazniu mrežu.

Još jednu asistenciju Tadić je upisao u 77. minutu kada je uspešno odigrao dupli pas Nikolasu Taljafiku, a ovaj je postigao pogodak za konačan rezultat i pobedu „kopljanika“.

BONUS VIDEO: Policija privela navijača tokom večitog derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar