Foto: Printscreen Streamable

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Utreht u šesnaestini finala Kupa Holandije sa 5:4, a dvostruki strelac u tom meču bio je i srpski internacionalac Dušan Tadić.

Tadić je najpre postigao izjednačujući, a onda i pobedonosni gol na meču protiv Utrehta i to u samoj završnici veoma neizvesne utakmice i goleade na „Johan Krojf areni“.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski internacionalac je prvi put bio precizan iz slobodnog udarca koji je uputio sa tridesetak metara u osmom minutu. Šutirao je direktno na gol, veoma snažno, ali je imao i malo sreće.

Lopta se posle njegovog udarca odbila od kapitena Utrehta Marka Van der Marela, promenila je pravac i prevarila golmana Martena Paesa.

„Kopljanici“ su prethodno primili gol u prvom minutu, kada je Marokanac Mimun Mai iskoristio grešku Taljafika.

Taljafiko je izgubio loptu posle presinga Utrehta, uz desnu aut liniju, Van der Marel i Mai su je gurnuli napred, a Marokanac je šutirao ispod golmana Kjela Šerpena.

Zakarija Labijad je postigao drugi gol za Ajaks u nadoknadi prvog poluvremena, pa su tada „Kopljanici“ poveli sa 2:1, ali im vođstvo nije potrajalo naročito dugo.

Tek što su igrači izašli iz svlačionica, Mai je pogodio mrežu Ajaksa drugi put i Utreht se vratio u meč u 47. minutu. Tomi Sent Jago je pogodio svoju mrežu u 54. minutu za 3:2 u korist Ajaksa, koji je 60 sekundi kasnije opet ispustio prednost. Tada se u strelce upisao i Sander Van der Strik za 3:3.

Za šok na Johan Krojf areni umalo se pobrinuo Musa Sila koji je u 70. minutu dao gol za 4:3, pa je Utreht poveo drugi put na meču. Izjednačio je Zabijad svojim drugim golom u 81. minutu, a onda je na scenu još jednom stupio Tadić.

Dušan je u 89. minutu, pred samu završnicu utakmice, povukao loptu sa leve strane, ušao je ka sredini i čim je našao prostor za šut, ispalio je pravu „bombu“ i evrogolom odveo svoj tim u osminu finala Kupa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar