Fudbaleri Fenerbahčea pobedili su velikog rivala Bešiktaš sa 3:1 u meču 15. kola turske Superlige.

Jedan od junaka pobede svog tima bio je i srpski internacionalac Dušan Tadić, koji je dao drugi gol svog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Fener je pobedom zadržao prvo mesto u Superligi, mada ima isti broj bodova kao i Galatasaraj (po 40), dok su ostali daleko iza, Kajzeri na trećem i Bešiktaš na četvrtom mestu (po 26).

Fener je poveo u desetom minutu golom Edina Džeka, kada je Kadioglu sa levog boka pronašao Tadića u šesnaestercu, a ovaj kroz noge Erika Bejlija poslužio Džeka u petercu.

Džeku nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu i Fener je imao gol prednosti tek do 24. minuta kada je Aleks Okslejd-Čemberlen poravnao rezultat na 1:1 s penala.

Sudija je za kratko vreme podelio i javne opomene Akajdinu, Džeku i Fredu u Fenerbahčeu, kao i Antu Rebiću na drugoj strani.

VIDEO Gol Šimanskog za 3:1 u meču sa Bešiktašom

U nastavku je Sebastijan Šimanski u 61. minutu posle duela pao u kaznenom prostoru protivnika, Atila Karaoglan je isprva odmahnuo rukom, ali onda otišao da pogleda VAR.

Fenerbahče je dobio penal koji je Tadić pretvorio u pogodak za 2:1. Mirno je prišao lopti i onda šutirao precizno u gornji levi ugao.

Pred kraj susreta je i promašio penal u 92. minutu posle igranja rukom fudbalera Bešiktaša u svom šesnaestercu. Mert Gunok je pročitao srpskog reprezentativca, pa je taj jedanaesterac propao, ali je Šimanski četiri minuta kasnije potvrdio pobedu trećim golom za Fenerbahče i ujedno za ostanak na prvom mestu u Turskoj.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Džekov gol i Tadićeva asistencija za 1:0 protiv Bešiktaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar