Igor Duljaj Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nakon burnog večitog derbija u kojem su Crvena zvezda i Partizan odigrali 2:2, već u sredu se nastavlja takmičenje u Supeligi Srbije, a crno-beli dočekuju ekipu Napretka od 16.55.

Uoči tog meča se obratio i trener Igor Duljaj koji je pre priče o narednom rivalu želeo da istakne jednu stvar.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre nego što odgovorim na vaše postavljeno pitanje, moram da kažem jednu stvar, da se zahvalim navijačima Zvezde i Partizana koja je obišla Evropu i svet, pokazalo se da možemo da napravimo jednu sportsku priču, pravu fudbalsku atmosferu, tako da su najbolji akteri pored igrača bili navijači. Nije bilo problema osim polomljenih stolica, ali svaki problem koji može da se reši parama je dobar problem. Nikom nije razbijena glava, niko nije izgubio oko, tako da… Svaka čast i severu i jugu i svim učesnicima tog večitog derbija“.

Potom, on se osvrnuo na kadrovske probleme, gde je otkrio da neće biti Mateusa Saldanje, Gajasa Zahida, a ni Svetozara Markovića.

„Što se utakmice tiče sledeće koja je već sutra, mi imamo dosta problema, postavljalo se pitanje zašto sam vršio izmene, ali neki su igrali polu-zdravi, tako da… Imamo sa problema sa igračima kao što su Saldanja, Zahid i pod znakom pitanja je Svetozar Marković. Saldanja neće biti u protokoolu, on je jedva izdržao i onoliko koliko je igrao. Zahid vuče neke probleme sa zadnjom ložom, tako da smo tu u problemu. Izuzetno važna utakmica, najvažnija po meni, posebno posle derbija gde su igrači ispražnjeni, međutim, oni su onom utakmicom protiv Zvezde kada smo ostali sa igračem manje koliko im je stalo do kluba, do navijača, tako da verujem da ćemo imati snage uz podršku publike, navijača, da ostvarimo naš cilj“.

Osim gorenavedene trojice koja imaju probleme sa povredama, u timu nema ni Ksandera Severine koji je dobio crveni karton na derbiju.

„Suspendovan je, juče je Kovačević doživeo nezgodnu povredu te će odmoriti nekoliko dana. Ima veliku posekotinu, tako da… Videćemo da li smemo da rizikujemo s njim ili ne, to zavisi od toga da li će doktor dati zeleno svetlo ili ne. Severina neće biti, Saldanja, Svetozar Marković i Zahid. Ali opet, šta je tu je… Mnogo važna utakmica za nas, ovom prilikom još jednom moram da pozovem navijače, znam da je nezgodan termin, znam da se radi do pet, dođite na drugo poluvreme, nama znači“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Prisetio se Duljaj i jednog od prethodnih duelaq sa Napretkom.

„Ako se dobro sećam, Napredak kada smo igrali pre nekoliko godina, kada je Partizan imao pet bodova prednosti, upravo su oni osvojili bod protiv Partizana ovde, imaju iskusnog stručnjaka Vladimira Gaćinovića koji gde god da je radio, ostvarivao je odlične rezultate, da li je to Spartak, Pazar, a sada je u Napretku. Biće nam mnogo teško, ali imamo svoje ambicije i svoj cilj“.

Šta će Partizan promeniti u odnosu na derbi?

„Pod jedan, sastav. Pod dva, moramo da budemo dosta oprezni kada su prekidi u pitanju, to je moja krivica, moja odgovornost, to su neke stvari koje moramo da ispravimo i radićemo na tome, kao što znate, Partizan igra napadački, to smo pokazali protiv Zvezde iako smo imali 3-4 šuta, a ona dva gola su na evropskom nivou. Može da se očekuje Partizan koji će od prvog zvižduka krenuti napadački“.

Šta očekujete od Napretka, jer oni tradicionalno ne leže Partizanu?

„Znam da imaju dosta problema, Đeković je doživeo težu povredu i ovim putem bih voleo da se oporavi što pre, mlad štoper. On je bio na oku Partizana, želim da se što pre oporavi, znam da imaju nekolicinu igrača koji imaju tri kartona i ubeđen sam da će igrati protiv Partizana jer je to odličan motiv da se pokažu i dokažu, što je legitimno i njima su potrbeni bodovi. Očekujem da budu otvoreni, želim da pokažemo otvoren fudbal i da publika može zadovoljna da ode sa stadiona Partizana“.

Partizan bi mogao da zbog problema promeni i štoperski tandem.

„To sve zavisi od današnjeg treninga i od onoga što doktor bude rekao. Nikad neću tražiti da igrači igraju na silu, protiv Zvezde su sami tražili da igraju, ako su povrede bile nisu toliko ozbiljne, ali nisu mogli da pruže maksimum. Zato su neki tražili izmene. Posle današnjeg treninga ću videti koji su to igrači koji su spremni da izađu protiv Napretka, to je teška utakmica, jer su to momci koji su spremni da pruže ono što se od njih zahteva“.

BONUS VIDEO Papir, kamen, makaze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare