Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ne prođe dan da Italijanski mediji ne pišu o mogućnosti da Luka Jović i Predrag Rajković naredne sezone obuku dres Milana. Ljubinko Drulović, nekadašnji selektor Srbije, u razgovoru za Nova.rs poručuje da bi bio pun pogodak da Srbi pređu na "San Siro".

„Tutosport“ prvi je lansirao vest da bi najbolji golman Francuske Predrag Rajković mogao da zameni Đanluđija Donarumu, čija je sudbina neizvesna jer mu ugovor ističe 2021. godine, a pregovori za produžetak saradnje nikako da počnu. Sat otkucava…

PROČITAJTE JOŠ

U Milanu ne žele ništa da prepuste slučaju, već su skovali plan da maestralni Srbin, koji činio čuda među stativama Remsa i doveo ga do kvalifikacija za Ligu Evrope, bude dugoročno rešenje.

Takvo razmišljanje pozdravlja Ljubinko Drulović, čovek koji je predvodio „orliće“ do zlata na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2013. godine, a na golu je bio upravo Rajković.

„Peđa je prvo napravio pravi potez kada je iz Izraela i Makabija prešao u Rems. Za samo godinu dana je stigao da bude najbolji golman Francuske, to sve govori o njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima. Rajković ulazi u najbolje godine i on je budućnost srpskog fudbala. Milan bi u njemu rešio pitanje golmana u narednih 10 godina, bio bi to pun pogodak da klub pokuša da se vrati na staze stare slave. Ipak, moram da apostrofiram da je u njegovom slučaju najbitnije da sačeka da vidi rasplet oko sudbine Đanluiđija Donarume, jer je najbitnije da brani. Treba dobro da razmisli, da ne povlači potez ako će Donaruma da ostane u Milanu. Ako ode, Rajković je prava opcija i Milan kreće od njega da gradi tim“, jasan je Drulović na početku razgovora za Nova.rs.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ono što je porazno za sedmostrukog prvaka Starog kontinenta, je činjenica da Milan od 2014. godine nije igrao u Ligi šampiona, a trenutno sedmo mesto u Seriji A i čak čak 12 bodova manje od četvrtoplasirane Atalante 12 kola pre kraja, samo su potvrda da su „roso-neri“ s ovim timom svetlosnim godinama daleko od elite.

Vremešni Zlatan Ibrahimović (38) se vratio, ali će po svemu sudeći otići već na kraju sezone. Kšištof Pjontek je prodat Herti, pa ekipa očajnički traga za golgeterom, te je izbor već pao na otpisanog napadača Reala Luku Jovića.

Drulović ni tu nema dilemu, da bi „zarđala“ srpska gol-mašina proradila na Apeninskom poluostrvu. Podsetimo, Luka je u Ajntrahtu na 75 utakmica postigao 36 golova uz devet asistencija, dok su brojke drastično pale u Madridu – 24 utakmice i svega dva gola…

„Luka Jović posle slabije sezone u Realu i silnih problema definitivno nije opravdao očekivanja. Plaćen je 60 miliona evra, a kada neko izdvoji toliko novca za vas, onda s pravom ima visoka očekivanja. Nije baš da nije dobio šansu, samo je imao konkurenciju u Benzemi koji od početka sezone igra odlično i lako postiže golove. Mislim da bi Joviću bilo lakše da igra u Italiji, i da bi transfer ili pozajmica u Milan, bio prava stvar za njega. Drugačiji je fudbal nego u Španiji, više mi bu odgovarao taj stil igre, jer je on klasičan napadač. Takođe, i Milan bi mogao da profitira i da napravi odličan posao ukoliko uspe da angažuje Jovića“, kaže Drulović.

Luka Jović; Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Nekadašnji trener Partizana, koji je tokom igračke karijere, branio boje portugalskih velikana Porta i Benfike, objasnio je zašto bi Jović i Milan bili „dobitna kombinacija“.

„Ante Rebić je u Milanu i odlično se snašao. On i Luka se poznaju iz Ajntrahta i sigurno bi Hrvat olakšao posao Srbinu po dolasku u novi klub, novu sredinu, lako bi se Luka uklopio u  taj sistem. Za Jovića je najbitnije da igra, da ima minutažu, da može da bude rasterećen, onda će doći i golovi kao što ih je davao u Nemačkoj. Mlad je, budućnost je pred njim, samo još mora da se dokazuje na najvećoj sceni. Bitno je da ga trener istrpi, ko god da to bude, da ima poverenja u svog napadača i da mu veruje. Svi znamo koliko je Milan veliki klub, da je nekada bio najbolji u Evropi i svetu, ali isto tako znamo koliko je teško vratiti se u sam vrh“, ističe Drulović.

Dejan Savićević u dresu Milana; Foto: EPA

Na konkretno pitanje da li bi upravo dvojica Srba mogla da odigraju bitnu ulogu u povratku posrnulog italijanskog diva na evropsku scenu, naš sagovornik nije imao dilemu:

„Rajkovića poznajem odlično, branio je kod mene u reprezentaciji za igrače uzrasta do 19 godina i bili smo prvaci Evrope u Litvaniji 2013. godine. Još tada je pokazivao osobine lidera, kada su mi dali da budem vršilac dužnosti selektora A reprezentacije Srbije, da sam ostao, on bi već tada bio prvi golman „orlova“. Dečko ima sve kvalitete ljudske i fudbalske da bude prvi golman reprezentacije. Sa Jovićem nisam sarađivao kao sa Peđom, ali mislim da bi bio pravi izbor za Milan. Uz Holanđane, Rajkarda, Van Bastena i Gulita, Dejo Savićević i Zvonimir Boban, dvojica igrača s naših prostora su nosili velike zasluge za uspehe Milana, pa ne vidim razlog da ne bude tako i sa Rajkovićem i Jovićem“, istakao je tvorac jednog od najvećih uspeha srpskog reprezentativnog fudbala Ljubinko Drulović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare