Dragiša Gudelj Foto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Španci su otkrili stanje srpskog fudbalera.

Dragiša Gudelj, srpski fudbaler i mlađi brat reprezentativca Nemanje, kolabirao je na meču Kordobe i Rasing Fenarola zbog čega je prekid utakmice trajao 11 minuta, dok je meč na kraju prekinut.

Do ove situacije došlo je zbog kardiorespiratornog zastoja, nakon čega su ga lekari reanimirali.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov klub se nakon nekoliko dana oglasio i otkrio da će se Gudelj uskoro vratiti terenu, ali sa defibrilatorom, po uzoru na fudbalera Mančester junajteda Kristijana Eriksena.

„Dragi želi ponovo da igra. Uskoro će dobiti DAI uređaj (implantabilni automatski defibrilator) i mogao bi da nastavi da demonstrira svoj kvalitet na terenima braneći dres Kordobe. Lekarski pregledi su potvrdili da je Srbin bolovao od ventrikularne tahikardije, koja je dovela do srčanog zastoja. Brzom intervencijom medicinske službe uspela je da mu spase život. Namera defanzivca Kordobe je da se vrati fudbalu, po uzoru na igrače poput Kristijana Eriksena.

Danski igrač je iznenadno pao na utakmici Evropskog prvenstva 2020. godine i mogao je da se vrati fudbalu na najvišem nivou. Još jednom, iz Fudbalskog kluba Kordoba želimo da se iskreno zahvalimo na apsolutnoj spremnosti i naklonosti sa kojom je naš igrač tretiran od strane profesionalaca Univerzitetske bolnice Kraljica Sofija“, stoji u saopštenju Kordobe.

Dragiša Gudelj ima tek 25 godine, a u karijeri je igrao za Jong Ajaks, Volen, Vitoriju Gimaraeš i Kadiz B. Prošao je četiri mlađe selekcije Srbije, ali nikada nije zaigrao za prvi tim. Igra na poziciji levog beka.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle pobede u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar