Foto: Instagram/dragigudelj

I dalje se mnogo govori o slučaju Dragiše Gudelja, srpskog internacionalca u Španiji, a sada je odlučio da se oglasi i medicinski ekspert.

Viktor Lopez je uvaženi kardiolog u Španiji, a nakon što je video da je Gudelj kolabirao na susretu drugi put u samo devet meseci odlučio je da mu pošalje poruku.

Objasnio je da je život Gudelju spasao defibrilator koji mu je ugrađen u martu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ako pažljivo pogledamo situaciju, igrač pada i za dve sekunde ustaje kao da se ništa nije desilo, zahvaljujući strujnom udaru defibrilatora. Ima onih kod kojih je preuzimanje trenutno, a u drugom slučaju traje sekund-dva, kao što se desilo kod Gudelja. Uređaj mu je praktično spasio život. To je kao pejsmejker koji detektuje aritmiju i reaguje da uravnoteži srce. Gudeljevo telo je zdravo, a srce naizgled u dobrom stanju, ali ova vrsta ventrikularne fibrilacije izaziva buru aritmija koje mogu da okončaju život sportiste. Poreklo problema je obično urođeno, ali ono što je evidentno je da je defibrilator ispravno radio i spasio Gudeljev život“, rekao je Lopez.

On je poslao jasnu poruku Gudelju – vreme je da zaboravi na fudbal i da ozbiljno shvati situaciju u kojoj se nalazi.

„Mislim da bi bilo nepromišljeno da ovaj momak nastavi da se takmiči na profesionalnom nivou. Njegovo srce je podvrgnuto maksimalnom naporu, što odgovara profesionalnom fudbaleru, a napetost koju ovo telo trpi, po mom mišljenju, može da dovede do češćeg javljanja aritmija. Razumem da je on mlad sportista, pred kojim je karijera, ali za mene je zdravlje ispred novca“, poručio je španski kardiolog.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar