Dragan Stojković Piksi i Zvezdan Terzić
Dragan Stojković Piksi i Zvezdan Terzić; Foto: Srdjan Stevanovic

Golman fudbalske reprezentacije nekadašnje Jugoslavije Ranko Stojić ocenio je da je reprezentacija Srbije plasmanom na Svetskom prvenstvu u Kataru napravila veliki uspeh i dodao da su putem uspeha nastavili i klubovi Crvena zvezda i Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

„Crvena zvezda je lokomotiva ovih godina, ona prednjači u srpskom fudbalu. Ipak, treba pohvaliti i rezultate Partizana“, rekao je Stojić gostujući na Tanjug televiziji.

„Trenutno imamo interesantnu situaciju u srpskom fudbalu, gde selektor Dragan Stojković Piksi i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nemaju dobar odnos. Stojković vodi Savez, Terzić Crvenu Zvezdu, uz Partizan dve najveće institucije u srpskom fudbalu. Siguran sam da će taj odnos biti izglađen, ali kao da guraju jedan drugog ka postizanju boljih rezultata, što možda nije ni loše“, rekao je Stojić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku je jako važno čestitati svima.

„Crvena zvezda ima jako dobar tim ljudi, koji posvećeno rade svoj posao i posledica takvog rada je 35. pozicija na listi UEFA. Ljudi u Zvezdi su svesni da dve, tri pozicije treba da budu popunjene, ojačane u zimskom prelaznom roku“, naveo je Stojić.

Ranko Stojic
Ranko Stojić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Analizirajući situaciju u Partizanu, on je rekao da uvek treba dati podršku igračima iz Omladinske škole.

„Moramo biti realni, Partizan nije dobro organizovan. Stanojević i Vazura se puno troše. Posao uprave je da radi sa navijačima, da animira navijače i da bude spona između navijača i fudbalera“, rekao je Stojić.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Ocenio je da Stanojević ima „ludačku“ energiju, koju prenosi na igrače, radi mnogo, radi individualno.

„Utakmica protiv Anortozisa je posledica paklenog rada poslednja tri meseca i siguran sam da će to izgurati do kraja. Nadamo se da će perspektiva Partizana biti dobra, ali nešto će u skorije vreme morati da se promeni“, rekao je Stojić.

Smatra, ipak, da se ne treba uljukivati trenutnim uspesima.

„Sada je najvažnije biti na zemlji i praviti projekte da i na proleće budu dobri rezultati u Evropi. Dobro je da država ulaže u infrastrukturu, trebalo bi da izdignu još neki klubovi, Čukarički i iznad svega Vojvodina“, zaključio je Stojić.

BONUS VIDEO Privatizacija i srpski sport – gosti Ranko Stojić i Danilo Šuković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar