Foto: FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić otišao je u Nion gde se sastao sa Aleksanderom Čeferinom, prvim čovekom UEFA.

Čeferin je pozvao Džajića na sastanak na kom je bio i Zoran Laković, a predsednik FSS je uputio šefa UEFA o strateškim ciljevima srpskog saveza u naredne četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Džajić je izabran sredinom marta ove godine jednoglasno, nakon što je Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika u krovnom telu srpskog fudbala.

Zbog toga je Džajić u Nionu sa Čeferinom govorio o zajedničkim ulaganjima u infrastrukuturu i travnate podloge, pričalo se o izgradnji administrativne zgrade, osnivanju Akademije FSS i mogućnosti da Srbija bude domaćin jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama.

Na sastanku je bilo reči o potencijalnoj kandidaturi Srbije za domaćina U21 prvenstva Evrope 2027. godine, a konstatovano je da izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta stičemo realne šanse za organizaciju finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija.

Jedna od tema sastanka bila je i potencijalna kandidatura Beograda za organizaciju UEFA kongresa u narednim godinama, dok će glavni grad Srbije u oktobru ove godine biti domaćin „Het-trik Komiteta UEFA“, a skoro je sigurno da će se jedan od sudijskih seminara UEFA održati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

BONUS VIDEO: Fudbaleri Srbije doputovali u Crnu Goru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar