Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Sird de Fos, čuveni fudbalski komentator našao se na sudu zbog bizarne izjave tokom jednog od prenosa, a sada je stigla i presuda.

Krajem 2021. igrao se meč Bešiktaša i Ajaksa u Ligi šampiona, a De Fos je tada uvredio Domagoja Vidu, tada igrača turskog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Na samom početku utakmice, Vida je kao kapiten svog tima, prišao Dušanu Tadiću i razmenili su zastave i pozdrave.

Reditelj prenosa ih je imao u krupnom kadru, što je navelo komentatora da kaže kako je „Vida toliko ružan, da deca ne smeju da ga gledaju“.

„Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra“, kazao je De Fos o utakmici čiji je termin bio 18.45.

I sve bi prošlo u redu po njega da ovaj slučaj nije privukao veliku pažnju, kako medija, tako i samog Vide koji je rešio da presavije tabak i tuži komentatora. Tražio je izvinjenje i odštetu od pet hiljada evra.

Sud nije presudio u njegovu korist, svestan da De Fos nije nameravao da bude zlonameran. Komentator se branio da je samo koristio svoje pravo na slobodu govora.

„Gledaocima je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao sa namerom da bude smešna. Ona to nije, nego je neprimerena i neukusna. Ali, ipak je samo šala“, stoji u obrazloženju presude.

Da sve bude još gore po Vidu, sada će on morati da plati troškove od 3.853 evra plus dodatne kamate i takse za advokate i troškove postupka. Vida danas igra za grčki AEK.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar