Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Predsednik Fudbalskog kluba Pariz, Pjer Feraći, izjavio je da je Francuska donela dobru odluku što je odustala od nastavka takmičenja Ligi 1 i Ligi 2.

„Francuska je donela dobru odluku. Dozvoliti da se igra fudbal dok je na snazi socijalno distanciranje, uz upotrebu testova koji bolnicama nisu bili dostupni, bio bi vrlo loš znak“, prenosi „Lekip“ reči prvog čoveka francuskog drugoligaša.

On nije uveren da su Nemačka, Engleska, Španija ili Italija bile u pravu što su se odlučile za nastavak sezone.

PROČITAJTE JOŠ

„Na ostalim šampionatima ćemo da vidimo koliki su rizici i posledice od povreda koje će se dogoditi. Ja mislim da nisu u pravu (to što rade).

Feraći je dodao da će „budućnost biti mračna“ posle zdravstvene krize.

„Transferi će biti manji, sponzori će se baviti spostvenom krizom, pa će ugovori biti manji. To će se osećati i na šalterima za ulaznice.“

Smatra da su netačne sume o gubicima koje je izneo Žan Mišel-Ola, predsdenik Liona i najglasniji zagovornik nastavka sezone u Francuskoj u kojoj će se odigrati samo finale Kupa i Liga kupa.

„Ne razumem cifru koja je stigla na sto – 1,2 milijarde evra. To nema nikakvog smisla. Ola je izneo podatke koji se za trenutnu sezonu ne podudaraju sa podacima DNKG (Nacionalni direktorat za kontrolu menadžmenta)“, objasnio je Feraći.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar