Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Fudbalerka Spartaka iz Subotice Violeta Slović proglašena je najboljom fudbalerkom naše zemlje za 2023. godinu u izboru Fudbalskog saveza Srbije.

U muškoj konkurenciji nagrada je otišle u ruke Aleksandra Mitrovića, dok je za najboljeg trenera proglašen selektor seniorskog tima Srbije Dragan Stojković Piksi.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovićeva je kao kapitenka predvodila Spartak do duple krune u domaćem prvenstvu, a plasirala se i u drugu rundu UEFA Lige šampiona.

Pored toga, na 11 utakmica koje je igrala u dresu Srbije nije propustila niti jedan minut, bliži se ukupno stotom nastupu za Srbiju, a dala je gol učesniku Svetskog prvenstva, selekciji Južne Afrike.

Ovo joj je drugi put da je ponela istu nagradu, pošto je 2019. godine bila prva koja ju je osvojila.

„Uspeh je kad radite ono što volite i uspeh je proizvod sreće. Sreću čine trenuci, ali pre svega ljudi. Danas ne bih bila deo ovog posebnog trenutka da nisam imala ljude koji su mi pomogli da po drugi put postanem dobitnica nagrade za najbolju fudbalerku Srbije. Hvala mom Spartaku, saigračima, trenerima i učiteljima, prijateljima, pre svega porodici koja mi je dala snagu, sreću i motiv, energiju i znanje da budem među odabranima. Ponosna sam i srećna što nikad nisam napuštala svoju zemlju i što sam celu svoju karijeru provela igrajući u Srbiji, definitivno ovo priznanje ima posebnu težinu i draž. Hvala i FSS za motiv da još više pružim našem fudbalu i reprezentaciji. Čestitam i Aleksandru Mitroviću i Draganu Stojkoviću i želim vam da obradujete sledeće godine naciju i pomerite granice“, rekla je Slovićeva.

Srbija se posle 24 godine u muškoj seniorskoj konkurenciji plasirala na Evropsko prvenstvo, pa će i Piksiju i „orlovima“ biti potrebni i sreća i znanje da bi došli do uspeha.

BONUS VIDEO: Obraćanje Aleksandra Mitrovića na dodeli Zlatne lopte

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar