Foto: EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Fudbaleri Srbije protiv Irske startuju u kvalifikacijama za Mundijal, u sredu u 20.45 (direktan prenos na TV Nova S), a naši gosti su na zanimljiv način najavili utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ

„Irishtimes.com“ je u jednom autorskom tekstu posebnu pažnju posvetio Draganu Stojkoviću Piksiju, kao legendarnom igraču koji je rešio da „preseče“ i podmladi malo sastav.

Bilo je reči o tome kako su Matić, Kolarov i Milivojević ostali van tima, ali je u uvodnoj reči ipak glavna zvezda bio Slaviša Kokeza, sad već bivši predsednik FSS-a.

„Čini se da se sada dešavaju neke malo veće stvari u srpskom fudbalu. Način odlaska predsednika FSS-a ove nedelje nekako je to podvukao. Svi mi, mislili smo da je Džon Dilejni otišao nebu pod oblake, ali Slaviši Kokezi treba više vremena da izbriše svoje ime iz optužbi za povezanost sa grupom ultrasa za koje se tvrdi da su mučili, a zatim ubijali suparničke navijače i planirali atentat na predsednika države“, piše „Irishtimes“.

Ovde je uz dozu ironije spomenut Džon Dilejni, jedna od najkontroverznijih ličnosti u istoriji irskog fudbala.

U pitanju je bivši čelnik Fudbalskog saveza Irske, koji je poznat po brojnim kontroverzama i skandalima, a koji je organizaciju vodio prilično dugo, od 2004. do 2019. godine.

Pokazao se ipak veštijim od Kokeze, s obzirom na tako dug mandat, koji nisu uspeli da skrate ni skandali. Štaviše, i on je poput Kokeze, bio deo jednog komiteta UEFA.

Što se samog fudbala tiče, Irci su se setili da je Srbija izgubila od Škotske, ali strahuju da će Piksi biti dobra šok terapija.

„Piksi je jedan od najvećih, od mnogih sjajnih igrača koji su izašli iz bivše Jugoslavije.  Nakon poraza ekipe od Škotske na jedanaesterce, u novembarskom baražu, u kom su Srbi očekivali da će pobediti, ovoga puta ponovo postoji samopouzdanje, ali i svest da nema garancija za dobru igru i da je ekipa brzo morala da se spremi, što je daleko od idealnog.“

Pored toga, Irci su fokus dali Dušanu Vlahoviću kao zvezdi u usponu, a centralna figura im je Dušan Tadić, kao plejmejker i lider, o čemu svedoči i kapitenska traka.

Meč sa Irskom, ali i sa Portugalcima i Azerbejdžancima, direktno će prenositi TV Nova S.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar