Đorđo Kjelini
Đorđo Kjelini; Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Legendarni štoper je odlučio da se povuče.

Đorđe Kjelini će na kraju sezone završiti karijere i posvetiće se trenerskom pozivu.

PROČITAJTE JOŠ

On je pred kamerama posle finala Kupa (4:2) objasnio da mu je ovo jedan od poslednjih mečeva u dresu „stare dame“.

„U ponedeljak ću se oprostiti od mog stadiona protiv Lacio, a onda ću videti da li ću igrati u Firenci“, rekao je Kjelini, a poslednji susret će odigrati protiv Fjorentine u poslednjem kolu.

istakao je da je na mlade igrače preneo deo onoga što je znao.

„Od sada je sve na momcima, nadam se da će nastaviti da baštine vrednosti koje sam im preneo. Osećam se kao da sam im stariji brat i nadam se da su sve što sam im pričao razumeli. Mislim da sam uradio sve što sam mogao i došlo je vreme da odem jer sam srećan svime što sam ovde postigao“, dodao je iskusni defanzivac.

Sa 37 godine je odlučio da je vreme za odlazak u penziju i da će se posvetiti trenerskom pozivu.

„Napustiću Juventus, ali ću ostati njegov najveći navijač jer jednom kad obučeš crno-beli dres više nema skidanja. Videću šta ču da uradim. Voleo bih da ostanem ovde i polako krenem na put da postanem trener, ali imam mnogo da učim“, otkrio je on.

Karijeru je počeo i Livornu, a potom je prešao u Romu, gde nikada nije odigrao ni minut. Posle dve godine na pozajmici u Livornu odlazi u Juventus i tu ostaje do kraja karijere.

Odigrao je 559 mečeva za Juventus, dao je 36 golova, a u karijeri je osvojio 19 trofej (plus jedan oduzet nakon afere Kalčopoli). Sa reprezentacijom Italije postao je šampion Evrope 2020. godine.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar