Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

KMF Ozren iz Sokobanje odigrao je meč za tragično preminulog Aleksu Stojmenovića, a susret su obeležili emotivni momenti.

„Na utakmicu koja nije imala takmičarski značaj, otišli smo sa željom da pobedimo za druga koji više nije sa nama. Rezultat je bio 10:4 za nas, a svaki gol i svaki dobar potez imao je istu posvetu. Samo je Janko postigao sedam golova za svog brata čije je ime više puta pominjano, pre, tokom i nakon meča“, ovo su reči igrača KMF “Ozren” iz Sokobanje čiji je dres nosio i Aleksa, koji je 16. maja tokom čarke na rođendanskoj žurci, zadobio povrede u predelu od kojih je preminuo.

Takođe, policija je uhapsila i M. S. (26) i Z. T. (18) iz Aleksinca zbog sumnje da je izvršili krivično delo učestvovanje u tuči, na osamnaestom rođendanu sestre njegovog druga.

Aleksin tim odigrao je poslednju utakmicu u ovoj sezoni a pobedu su posvetili svom drugu koji više nikada neće obući njihov dres.

„Bilo je teško skloniti njegovu legitimaciju, po navici pitati da li ide na utakmicu, čuti tišinu kad trener proziva njegovo prezime zbog broja na dresu, podeliti i obući majice sa njegovim likom.. Ali, bilo je lepo postići gol za Aleksu, odbraniti šut, uklizati ili dati precizan pas. Na taj način svako od nas je pokušao da bar još nešto učini za njega, neku sitnicu, neki detalj… Bilo je prijatno popiti piće nakon meča i evocirati uspomene i samo nama znane anegdote.

Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

I ono najvažnije, setili smo se njegovog osmeha koji ga je uvek krasio i po kojem ga je svako znao. Završavamo ligu s 40 osvojenih bodova, 13 pobeda, jednim nerešenim ishodom i jednim porazom. Rezultat za svaki respekt ali bi ga bez trunke razmišljanja menjali za jedan život. Menjali bi i naših zajedničkih devet meseca rada na tituli za tih nekoliko loših minuta na rođendanu. Nažalost, znamo kakva je realnost, idemo dalje sa knedlom u grlu a obećavamo da ga nismo poslednji put pomenuli u objavi niti da smo poslednji put igrali za njega. Borba nas tek čeka – navedeno je na Fejsbuk profilu kluba preminulog mladića.

Aleksini drugovi došli su na sahranu u crnim majicama sa njegovom slikom ispod koje je pisalo: „Živiš!“ dok je na leđima bio odštampan broj 33 koji je nastradali fudbaler nosio na dresu.

Foto: Facebook screenshot KMF Sokobanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar