Foto: EPA / DPA/ROLAND WEIHRAUCH

Evald Linen, tehnički direktor Sankt Paulija sve je besniji zbog komercijalizacije fudbala. Nije poštedeo kritika ni same fudbalere.

“Nije im dovoljno da zarađuju tri ili četiri miliona godišnje. Pa koliko treba torbi i zlatnih satova da ih usreći? Potpuno besmisleno,” rekao je za podkast “kicker meets Dazn” čelnik nekadašnjeg budesligaša, danas člana drugog fudbalskog ranga u Nemačkoj.

Iako je u tom pogledu razlika manja u Bundesligi nego u Premijer ligi, Linen skreće pažnju da se jaz između “bogatih” i “siromašnih” sve više povećava.

“Novca ima dovoljno za sve, ali koja je poenta da jedan klub ima 500 miliona (evra), a drugi 50? Zašto jedan igrač mora da zarađuje deset ili 20 miliona godišnje?”

Linen, koga se stariji ljubitelji fudbala možda sećaju u dresu Borisije Menhengladbah iz finalnog dvomeča sa Crvenom zvezdom u finalu Kupa UEFA, ipak glavnu krivicu ne prebacuje na igrače, već prstom upire u investitorski establišment.

“Niste videli PSŽ i Mančester siti godinama. I onda odjednom oni imaju neograničeno novca i postavljaju standarde koji druge odvode u krizu. Standard ne postavljau mali klubovi, već ovi koji plaćaju ogromne plate, a mali moraju da ih plate”, o kraja je Linen ostao kritičan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram