Foto: Jurij Kodrun / m24 Salomon / Profimedia

Češka policija je na nogama, pošto deluje da će hrvatski navijači ponovo pratiti problem.

Iako im je zabranjen pristup gostujućim utakmicama, „bed blu bojsi“, navijači Dinamo Zagreba stižu na revanš meč plej-ofa Lige Evrope protiv Sparte iz Praga.

Posle nereda u Atini u kojima je Mihalis Kacuris, navijač AEK-a izgubio život, UEFA je oštro kaznila hrvatskog šampiona i zabranila navijačima odlazak na gostovanja.

PROČITAJTE JOŠ

Reč je o privremenoj zabrani koja važi za ovu sezonu, pa Hrvati neće imati podršku sa tribina ni u grupama, bar se tako nadamo.

Kako se ne bi ponovile užasne scene, Dinamo je poslao poruku u kojoj apeluje na svoje navijače da ne putuju u Prag.

„Podsećamo da je UEFA donela odluku da gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulazak na stadion. Iz tog razloga upućujemo zahtev i apelujemo navijačima Dinama da se pridržavaju pravila, poštuju odluku UEFA i ne putuju u češku prestonicu. Klub ističe posvećenost bezbednom i pozitivnom okruženju i zahvaljuje se na razumevanju i podršci svim svojim navijačima“, navodi se u saopštenju kluba.

Ipak, izvestan broj navijača odlučio je da ode u češku prestonicu, zbog čega je lokalna policija u pripravnosti. Nekoliko stotina policajaca će patrolirati gradom kako bi sprečili bilo kakve incidente, prenosi češki portal „Blesk„.

BONUS VIDEO Lionel Mesi, fudbaler koji iz dana u dan pomera granice fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar