Dinamo Zagreb navijači
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Stao je fudbal širom sveta, stao je i u Hrvatskoj, ali Dinamo ne staje, već i dalje dovodi talentovane igrače koje, prema pravilu, kasnije proda za desetine miliona evra.

Na „Maksimir“ je tako stigao Kamerunac Danijel Tueto iz Rome i već se pravi paralela sa Danijem Olmom.

„Modri“ su španskog vezistu uspeli da dovedu iz Barselone i nedavno su ga prodali Lajpcigu za 20 miliona evra uz procente.

I, kako to obično biva u Dinamu, već su našli zamenu… FIFA je odobrila transfer 17-godišnjeg Tueta iz Rima, vrednost za sada nije poznata, a priča prilično podseća na Olmovu.

“Razlika je u tome što je Olmo došao u leto 2014. kao 16-godišnjak iz Barselone, dok je Tueto ‘već’ navršio 17 i ishodište mu je Roma. Obojica su kao maloletnici morali neko vreme čekati od FIFA odobrenje transfera“, navodi se na sajtu Dinama, koji je doveo četvrtog Kamerunca u klupskoj istoriji.

Supertalentovani napadač najpre će igrati za omladinski tim zagrebačkog tima, i to nakon što je za kadete „vučice“ postigao 21 gol na 29 utakmica.

Tueto je pre „vučice“ još igrao za SPAL i Atalantu, a rukovodstvo Dinama ga vidi kao novog transfer „kapitalca“.

Poznato je da je Zdravko Mamić, i dalje alfa i omega „modrih“, i pored toga što što nije zvanično u klubu, pravio transfere koji su se merili u desetinama miliona evra.
I bili su pojam za neverovatno poslovanje u fudbalu na prostoru bivše SFRJ.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram