Foto: EPA-EFE/Javier Lopez

Španski napadač brazilskog porekla Dijego Kosta najverovatnije napušta Atletiko Madrid i možda ne zna gde će tačno nastaviti karijeru, poznato je gde neće.

Kosta u ugovoru sa Atletiko Madridom ima klauzulu koja sprečava da se priključi rivalima Sevilji, Real Madridu i Barseloni, pišu španski mediji koji dodaju i da Dijego izvesno odlazi.

PROČITAJTE JOŠ:

U slučaju da pojača neki od tih klubova, Dijego bi bio kažnjen sa čak 25 miliona evra, ili pet miliona ako bi se priključio nekom drugom klubu koji igra evropsku elitu u Ligi šampiona.

Ipak, ako tridesetdvogodišnjak ode u neki klub koji nije uključen spomenutom klauzulom, Atletiko bi dao 3,2 miliona evra i isplatio ceo preostali ugovor igrača.

Da podsetimo, Kosta je stigao u Atletiko Madrid pre dve godine, kada se vratio iz Čelsija za 60 miliona evra, četiri sezone nakon što je u tabor „plavaca“ otišao za 38 miliona.

On je ispao iz priče i standardne postave Atletika dolaskom Luisa Suareza iz Barselone, koji je uz skupo plaćenog Žoaa Feliksa preuzeo primat u navali madridskog kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar