Didije Dešan
Foto: Tanjug/Spada/LaPresse via AP)

U Francuskoj će mnoge stvari morati da se preispitaju nakon eliminacije u četvtrtfinalu Evropskog prvenstva od Španije sa 2:1. Da li će jedna od njih biti i pozicija Didijea Dešana?

Francuzi su stigli do tri finala velikih takmičenja u poslednjih osam godina i stalno u samom vrhu. Bili su prvaci sveta 2018. godine u Rusiji, vicešampioni planete prošle godine u Kataru, ali i vicešampioni Evrope 2015. godine.

Francuska je uspela da osvoji i Ligu nacija 2021. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Simbol svih uspeha bio je Dešan koji je seo na klupu 2012. godine i od tada je stigao do 160 utakmica, ostvario je 102 pobede, 30 remija i 28 poraza.

Na kraju su ga pitali da li će ostati selektor, a ovo je bila njegova reakcija.

„Pitajte predsednika Saveza, ja sam upravo izgubio u polufinalu. Zar mislite da ću već sada da vam odgovorim? Poštujem vas, ali poštujte i vi ljude koji imaju odgovornost“, poručio je Dešan, a onda nastavio.

„Smireno vam ovo govorim, dogodilo se što se dogodilo. Ovde sam kako bih vam odgovorio na pitanje, ali na ovo neću danas odgovoriti. Poznajete situaciju i znate što moj predsednik misli. Niste trebali ni postaviti to pitanje“, odgovorio je selektor koji do 2026. godine ima ugovor sa Savezom.

U jednom trenutku je odlučio da govori i o samim igračima, najpre o nastupu Kilijana Mbapea koji je zbog povrede nosa morao da nosi masku.

“ Kilijanovo nošenje maske izazvalo je više neprijatnosti od bilo čega drugog na ovom prvenstvu, posebno u pogledu vida. Medicinsko osoblje je dalo dozvolu da igra bez maske, a Kilijan se osećao mnogo bolje bez nje. Krivica nije njegova, imao je taj peh s nosem“, poručio je Dešan.

Ipak, na tome se nije zaustavio.

„Neću da se pravdam, ali ni pripreme nismo počeli kompletni, jer su Adrijen Rabijo i Orelijen Čuameni izostali“, poručio je Dešan i tako vratio razlog neuspeha na sam početak.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO Mbape s dve majstorije odveo Francusku na Evro, a Holandiju u probleme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar