Foto: EPA-EFE/Roberto Bregani

Fudbaler Monce Pablo Mari pušten je iz bolnice, tri dana nakon što je izboden u napadu nožem u tržnom centru u predgrađu Milana.

Sudbina je bila naklonjena fudbaleru na pozajmici iz Arsenala, pošto Adrijano Galijani, izvršni direktor Monce kaže da bi 193 centimetra visoki igrač verovatno bio mrtav da nije tako visok.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz španskog defanzivca, u četvrtak je napadnuto petoro ljudi, povređeno je još troje, dok je jedna osoba preminula. Policija je uhapsila 46-godišnjeg muškarca osumnjičenog za napad.

„Koliko sam razumeo lekara, da Pablo nije imao jake mišiće na leđima, nož bi verovatno probio dublje i on bi bio mrtav. Činjenica da je sportista mu je svakako pomogle jer ima razvijene mišiće“, rekao je Galijani, a preneo Skaj Sport.

Hirurg Alberto Kjara zašio je i spojio mišiće oštećene u napadu na fudbalera i zahvat je obavljen u petak. Dvadesetdevetogodišnji Mari je imao i povredu usta.

Kjara procenjuje se da bi fudbaler trebalo da bude van terena dva do tri meseca, dok je Monca potvrdila da je Mari već pušten na kućni oporavak i „apsolutno mirovanje“.

„Ima duboku ranu u leđima, kojom srećom nisu pogođeni vitalni organi, pluća i drugi. Život mu nije ugrožen, oporaviće se. Pričao mi je o ovom incidentu, sa njim je bio sin u kolicima i žena pored njega. Nije ni primetio ništa, osetio je bol u leđima što je bio napadačev nož. Nažalost, video je i kako je kriminalac ubo nekoga u grlo. Video je i sve što se desilo je duboko potresno“, dodao je Galijani.

Iz Monce su istakli da će igrači tokom zagrevanja za meč u ponedeljak protiv Bolonje nositi specijalne majice posvećene Mariju, sa porukom: „Vrati se uskoro Pablo“.

Pre utakmice 12. kola Serije A u Monci će biti održan i minut ćutanja u znak sećanja na Luisa Fernanda Ruđerija, radnika supermarketa koji je preminuo posle napada.

BONUS VIDEO: Spektakularan gol Tadićevog saigrača, podsetio jedan na najlepših u istoriji fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar