Christian Atsu zemljotres Turska Foto:EPA-EFE/ERDEM SAHIN/Robert Smith / imago sportfotodienst / Profimedia

Dramatična ispovest.

Ako bi preživjavanje Kristijana Atsua bilo potrebno svesti u jednu reč, ta reč bi bila – čudo. Jer, kako drugačije opisati ga, nakon što su isplivali detalji dešavanja koji su prethodili zemljotresu od 7,8 stepeni po Rihterovoj skali i rušenju zgrade u kojoj je fudbaler iz Gane živeo?

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je otkrio Nana Sečere, fudbalerov agent, poslednji put je sa svojim klijentom komunicirao oko 3:30 posle ponoći po turskom vremenu:

„Čuli smo se u nedelju oko 3:30, kada je sa saigračima igrao poker kod jednog od njih u stanu. Do kuće je putovao oko pola sata, stigao je oko 4 sata posle ponoći, a zemljotres je započeo dvadesetak minuta kasnije. Nisam znao ništa dok me nisu kontaktirali iz kluba sat vremena kasnije i pitali me da li sam se čuo sa Kristijanom. Rekli su mi da je zgrada u potunosit uništena i da nisu mogli da dođu do njega“, rekao je u izjavi za Miror.

Drama je tu tek počela:

„Nadao sam se da je bio budan i da se zemljotres nije dogodio dok je spavao. Njegova zgrada je imala 11 spratova, a on je bio na devetom. Ljudi iz kluba su pokušavali da mi pomognu da ga pronađem, ali je bilo veoma teško, pošto su istovremeno tražili svoje porodice i prijatelje“, dodao je Sečere.

Atsu je pronađen u noći između ponedeljka i utorka u ruševinama zgrade u kojoj je živeo, a u bolnicu je prebačen sa povredama noge i problemima sa disanjem.

U karijeri je nastupao za Čelsi, Porto, Bormut, Vitese, Rio Ave, Malagu, dok je saigrač sa Aleksandrom Mitrovićem bio u Njukaslu.

U zemljotresu u Turskoj i Siriji poginulo je preko 9.500 osoba prema poslednjim informacijama.

BONUS VIDEO Akcija spasavanja u Turskoj nakon zemljotresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar