Utakmica Vojvodina Crvena zvezda
Dejan Stanković, Utakmica Vojvodina Crvena zvezda Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Stručnjak crveno-belih je bio optimističan pre početka sezone.

Crvena zvezda će prvi meč u novoj sezoni Superlige odigrati na stadionu „Rajko Mitić“ u nedelju od 20 časova protiv Radničkog iz Niša.

PROČITAJTE JOŠ

Dejan Stanković, trener branioca trona, zna da su očekivanja pred početak sezone velika, pogotovo što će šampion nacionalnog prvenstva ići direktno u Ligu šampiona.

„Svesni smo šta nas čeka i kako je to biti u ulozi favorita. Teško je kada ti predviđaju pobedu samo u jednoj utakmici, a ne kad ti ceo šampionat pripisuju unapred. To je dug maraton i duga trka gde će biti i umora i povreda, dobrih i loših stvari. Imali smo jaku godinu u svakom smislu, rezultatski i psihički tešku od prve utakmice. Ovo je prva utakmica istorijskog šampionata za Srbiju, gledaćemo da budemo protagonisti od starta“, počeo je Stanković.

Čak pet timova će obezbediti mesto koja vode u evropska takmičenja, pa je i samim tim prvenstvo postalo jače.

„Ispratili smo prelazni rok, moralo je brzo da se uradi sve. Siguran sam da će prvenstvo biti zanimljivo i teško. Neće biti prava na kiks, svako će želeti da pobedi Zvezdu. Na nama je da odgovorimo na pravi način i da na sva tri fronta idemo da izvučemo maksimum. Svaka titula je važna, ali ovo je specifično prvenstvo koje može da donese dosta dobrog. Zvezda je velika, ali svi znamo šta znači direktan plasman u Ligu šampiona“.

PROČITAJTE JOŠ

Prokomentarisao je i nova pojačanja crveno-belih, Kingsa Kangvu i Osmana Bukarija.

„Iskreno se nadam da će oni praviti razliku. Imali su vremena da upoznaju grupu, način rada i stil igre kakav Zvezda želi da praktikuje. Bukari je kvalitetan i brz, Kangva je dinamičan, ima jak karakter i ne libi se na bilo kom delu terena da preuzme odgovornost.“

Otkrio je i ko se neće naći u sastavu tima za utakmicu protiv Radničkog.

„Sigurno neće biti Krstičić i Ben koji je imao smrtni slučaj u familiji. Pankov je na prvoj prijateljskoj utakmici pokidao ligamente i njemu sledi još 10 do 15 dana oporavka, a Ohi je već dve nedelje van stroja“, rekao je Stanković.

BONUS VIDEO Bufon trenira u Beogradu sa srpskim i hrvatskim asovima

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare